Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024


ΑρχικήΑττικήΑυτοδιοικητικές Εκλογές 2023Π. Φάληρο: Εντυπωσιακή σε παλμό και πλήθος η εκδήλωση των εγκαινίων του...

Π. Φάληρο: Εντυπωσιακή σε παλμό και πλήθος η εκδήλωση των εγκαινίων του εκλογικού κέντρου του συνδυασμού του Γιάννη Φωστηρόπουλου «Συνεχίζουμε για το Παλαιό Φάληρο»

Τη «δυναμική και υπερκομματική», όπως χαρακτηριστικά την αποκάλεσε, ομάδα των 88 υποψήφιων Δημοτικών Συμβούλων, που διεκδικούν την εμπιστοσύνη των δημοτών της πόλης, στις Αυτοδιοικητικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023, με τον Συνδυασμό «Συνεχίζουμε για το Παλαιό Φάληρο», παρουσίασε ο Δήμαρχος Π. Φαλήρου και επικεφαλής της παράταξης, Γιάννης Φωστηρόπουλος, σε μεγάλη ανοιχτή εκδήλωση, κατά την τελετή των εγκαινίων του εκλογικού κέντρου του, επί της οδό Αγίου Αλεξάνδρου 48, που κατακλύσθηκε από κόσμο.

Παρουσία των Μελών του Υπουργικού Συμβουλίου της Κυβέρνησης Χάρη Θεοχάρη, Σοφίας Βούλτεψη και Βασίλη Σπανάκη, των Βουλευτών του Νότιου Τομέα Β΄3 Διονύση Χατζηδάκη και Άννας Καραμανλή, του Αντιπεριφερειάρχη Νότιου Τομέα Χρήστου Θεοδωρόπουλου, των πρώην Βουλευτών Τάσου Γαϊτάνη και Δημήτρη Βαγενά, καθώς και πλήθους υποψηφίων Περιφερειακών και Δημοτικών συμβούλων, αλλά και εκπροσώπων Συλλόγων, Σωματείων, Ενώσεων και μαζικών φορέων της πόλης, ο Γιάννης Φωστηρόπουλος εμφανώς συγκινημένος, ανέτρεξε στην αφετηρία, στο 2019, και, δυναμικά, με αέρα νέας νίκης, ανέδειξε το όραμα του συνδυασμού «Συνεχίζουμε για το Παλαιό Φάληρο» για την επόμενη θητεία και την επέκταση του έργου της παρούσης Δημοτικής Αρχής της πόλης.

Αναλύοντας ο  κ. Φωστηρόπουλος τη σύσταση του ψηφοδελτίου «Συνεχίζουμε για το Παλαιό Φάληρο» επισήμανε ιδιαιτέρως ότι:

–        Είναι ανανεωμένο κατά 59% , σε σχέση με τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019, περιλαμβάνοντας 52 νέους υποψηφίους, καθώς και 23 από τους 41 εν ενεργεία Δημοτικούς Συμβούλους

–        Έχει αυξημένο αριθμό συμμετοχών του γυναικείου-δυναμικού φύλου: «Στη μάχη της κάλπης συμπορεύονται ΜΑΖΙ ΜΑΣ, 38 γυναίκες, 14 περισσότερες από το 2019»

–        Περιλαμβάνονται σε αυτό άνθρωποι όλων των ηλικιών, από 20 έως 76 ετών

–        Απαρτίζεται από πρόσωπα κάθε επαγγελματικού κλάδου, που απευθύνονται σε όλη την φαληριώτικη κοινωνία, με πλούσιο επιστημονικό, επιχειρηματικό και κοινωνικό υπόβαθρο:

Από  Ελεύθερους επαγγελματίες κατά 35%

Από Ιδιωτικούς υπαλλήλους κατά 36%

Από Δημοσίους Υπαλλήλους κατά 7% αλλά και από ανθρώπους που ασχολούνται ήδη με τα αυτοδιοικητικά  κατά 7%

Από συνταξιούχους κατά 12%

Από φοιτητές κατά 3%

Στην κύρια σημεία της ομιλίας του, ο Γιάννης Φωστηρόπουλος τόνισε τα εξής:

«Είμαι πολύ υπερήφανος για όλα αυτά που κάναμε και πλέον τόσοι πολλοί νέοι άνθρωποι θέλουν να προσφέρουν, θέλουν να είναι στην ομάδα μας. Ένα πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο από 88 Συνδημότες και συνδημότισσες μας από κάθε γειτονιά του Φαλήρου. Κεντρικό Φάληρο 41 υποψήφιοι, Άνω Αμφιθέα 14, Αγία Βαρβάρα 11, Κοψαχείλα 12, Ζησιμοπούλου 10.

Είμαστε μια υπερκομματική παράταξη, συμπεριληπτική, με υποψηφίους από όλους τους πολιτικούς χώρους και στελέχη από διαφορετικές δημοτικές παρατάξεις που το 2019 δεν ήταν μαζί μας. Αλλά, τώρα, συναντιόμαστε όλοι μαζί, ενωμένοι, με μοναδικό κίνητρο την αγάπη για την πόλη, χωρίς προσωπικές στρατηγικές, βλέψεις για θέσεις και αξιώματα. Με την πεποίθηση ότι τα προβλήματα δεν έχουν χρώμα. Κίνητρο όλων η αγάπη μας για το Παλαιό Φάληρο. Εδώ ζούμε, εδώ μεγαλώνουν τα παιδιά μας, αγαπάμε αυτή την πόλη και δεν θα σταματήσουμε να την υπηρετούμε με αγάπη».

Ο κ. Φωστηρόπουλος παρουσίασε συνοπτικά το έργο της Δημοτικής Αρχής της περιόδου 2019-2023, την οποία χαρακτήρισε μια ιδιαίτερα δημιουργική περίοδο για τον πόλη που θα σφραγίσει θετικά την πορεία της προς το μέλλον και κ//ατέληξε:

«Είμαι σίγουρος ότι έχω επιλέξει τις καλύτερες και τους καλύτερους, για να δουλέψουμε όλοι μαζί και να κοιτάζουμε υπερήφανα στα μάτια τους συμπολίτες μας. Στελέχη, δοκιμασμένα, ικανά, με διάθεση και αγάπη για δουλειά στην πόλη μας. Νιώθω μεγάλη ευγνωμοσύνη και τιμή, ως επικεφαλής αυτής της προσπάθειας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλα τα πρόσωπα του ψηφοδελτίου μας και τους συνεργάτες μου, για την εμπιστοσύνη που μου δείχνουν, οπλίζοντάς με, με δυνάμεις για έναν όμορφο αγώνα έως τη μεγάλη νίκη! Στις 8 Οκτωβρίου θα είμαστε όλοι μαζί εδώ, για να γιορτάσουμε τη νίκη από τον Πρώτο Γύρο των εκλογών, στέλνοντας το μήνυμα της συνέχειας της κοινής μας πορείας που άρχισε πριν από 4 χρόνια».



Ροη Ειδήσεων