Κυριακή 28 Απριλίου 2024


ΑρχικήΑττικήΠΕ Κεντρικού Τομέα ΑθηνώνΠραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του νέου πρότυπου, βιοκλιματικού 3ου Γυμνασίου Νέας Φιλαδέλφειας

Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του νέου πρότυπου, βιοκλιματικού 3ου Γυμνασίου Νέας Φιλαδέλφειας

Εγκαινιάστηκε την Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2023, το υπερσύγχρονο σχολικό κτίριο του 3ου Γυμνασίου Νέας Φιλαδέλφειας.

Των εγκαινίων προηγήθηκε Αγιασμός ο οποίος τελέστηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ.

Σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης και ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας Γιάννης Βούρος.

Σε συνδυασμό με το νέο κτίριο του 3ου Λυκείου, που είχε παραδοθεί πέρυσι προς χρήση και είναι ήδη σε λειτουργία, η Νέα Φιλαδέλφεια διαθέτει πλέον δύο υπερσύγχρονα σχολικά συγκροτήματα!

Οι προδιαγραφές του νέου σχολείου:

Το κτίριο είναι δυναμικότητας 360 μαθητών και αποτελείται από τρεις πτέρυγες σε σχήμα Π, όπου οι δύο περιλαμβάνουν τους χώρους διοίκησης, τις αίθουσες διδασκαλίας και τα εργαστήρια που αναπτύσσονται σε ισόγειο, α’ όροφο και β’ όροφο, ενώ η τρίτη πτέρυγα περιλαμβάνει την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων με τους βοηθητικούς της χώρους που αναπτύσσονται σε ισόγειο και υπόγειο.

Το υπόγειο περιλαμβάνει θέσεις στάθμευσης αυτοκινήτων, αποθηκευτικούς χώρους και μηχανολογικές εγκαταστάσεις. Το ισόγειο περιλαμβάνει αίθουσες διδασκαλίας, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, κεντρικό υπόστεγο χώρο, κυλικείο, βιβλιοθήκη – αναγνωστήριο, χώρους διοίκησης, χώρους υγιεινής, δύο (2) κλιμακοστάσια και ανελκυστήρα.

Το κτίριο έχει αντιμετωπιστεί βιοκλιματικά επίσης ως προς τον προσανατολισμό, την ηλιοπροστασία, τον φυσικό φωτισμό – αερισμό, τη μόνωση και τη φύτευση. Κατά μήκος της νότιας πλευράς του κτιρίου, δημιουργούνται ημιυπαίθριοι χώροι και αρχιτεκτονικές προεξοχές, ώστε να παρέχεται ηλιοπροστασία στα ανοίγματα, ενώ παράλληλα, για την ενίσχυση της σκίασης, κατασκευάζονται κατάλληλα σκίαστρα με σταθερές περσίδες, στις περιοχές των ανοιγμάτων.

Σε όλους τους κύριους χώρους παρέχεται επαρκής φυσικός φωτισμός και αερισμός μέσω των κύριων φωτιστικών επιφανειών, αλλά και μέσω των φεγγιτών στα ψηλότερα σημεία των εξωτερικών τοίχων και στα υπερυψωμένα τμήματα του τελευταίου ορόφου.

Την εκδήλωση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους η Βουλευτής του ΚΚΕ Αφροδίτη Κτενά, η Περιφερειακή Σύμβουλος Σοφία Αλυμάρα, Αντιδήμαρχοι, Εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Διευθύνων Σύμβουλος των ΚΤΥΠ Θ. Γιάνναρης, στελέχη των ΚΤΥΠ, ο γενικός γραμματέας του Δήμου Γ. Σαραντόπουλος, ο Διευθυντής του 3ου Γυμνασίου Ηλ. Κουτσής, ο Πρόεδρος της Β’ ΣΧΕΠ Π. Βεντήρης, υποψήφιοι δήμαρχοι, υποψήφιοι περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, στελέχη του Δήμου, εκπαιδευτικοί του 3ου Γυμνασίου αλλά και άλλων σχολικών μονάδων της πόλης μας, στελέχη συλλόγων και φορέων της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας, καθώς και μέλη του γονεϊκού κινήματος, της Ένωσης Γονέων, του συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων που όλα αυτά τα χρόνια από το δικό τους μετερίζι, έδωσαν τον δικό τους αγώνα για να κατασκευαστεί και σήμερα να εγκαινιαστεί αυτό το σχολείο, που μαζί με το 3ο Λύκειο αποτελούν ένα σχολικό συγκρότημα κόσμημα για την πόλη μας.



Ροη Ειδήσεων