Σάββατο 27 Απριλίου 2024


ΑρχικήΑττικήΠΕ Βόρειου Τομέα ΑθηνώνΤον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρη Παπαστεργίου συνάντησε ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης - Πεύκης

Τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρη Παπαστεργίου συνάντησε ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης

Στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης βρέθηκε ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης και Γενικός Γραμματέας της ΠΕΔ Αττικής Τάσος Μαυρίδης, την Παρασκευή προκειμένου να συναντήσει τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρη Παπαστεργίου. Ο κ. Μαυρίδης ενημερώθηκε για την πορεία της πρότασης που έχει υποβάλει ο Δήμος στο νέο χρηματοδοτικό εργαλείο του Υπουργείου: «Ανάπτυξη εφαρμογών και τεχνολογιών έξυπνων πόλεων – SMART CITIES». Η πρόταση του  Δήμου Λυκόβρυσης Πεύκης αφορά ποσό χρηματοδότησης 870.000,00€ και βρίσκεται στο στάδιο αξιολόγησης από τις υπηρεσίες του Υπουργείου.

Η πρόταση συμπεριλαμβάνει τις παρακάτω δράσεις: Έξυπνες διαβάσεις πεζών και φιλικές προς ΑΜΕΑ (στον άξονα Βιώσιμη Μετακίνηση), Έξυπνοι κάδοι απορριμμάτων, Οργάνωση γραφείου κίνησης και διαχείριση δημοτικού στόλου οχημάτων και έξυπνα συστήματα ηλεκτροφωτισμού εντός δημοτικών κτιρίων (στον άξονα Εξοικονόμηση Ενέργειας – Μείωση Δημοτικών Τελών – Μείωση Ενεργειακού Αποτυπώματος Δημοτικών Κτιρίων) Εγκατάσταση έξυπνων συστημάτων μέτρησης ποιότητας αέρα και Σύστημα διαχείρισης αστικού πρασίνου και κοινοχρήστων χώρων (στον άξονα Βελτίωση Ποιότητας Ζωής) Υλοποίηση δημόσιων δεικτών μέτρησης απόδοσης σύμφωνα με ISO 37122 (στον άξονα Ενίσχυση Τοπικής Δημοκρατίας, Διαβούλευσης και Διαφάνειας) Ολοκληρωμένη υποδομή  προστασίας από κυβερνοεπιθέσεις   και παροχή συστήματος τηλε-εργασίας (στον άξονα Προστασία από κυβερνο-επιθέσεις και διασφάλιση της επιχειρησιακής συνέχειας) Κεντρική ενιαία πλατφόρμα διαχείρισης και συλλογής δεδομένων δράσεων ψηφιακού μετασχηματισμού των ΟΤΑ και Δημιουργία διασύνδεσης με δίκτυα υψηλής ταχύτητας μεταξύ δημοτικών κτιρίων – υποδομών (στον άξονα Ενίσχυση ψηφιακών υποδομών).

Ο κ. Μαυρίδης δήλωσε σχετικά: «Είχα τη χαρά σήμερα να βρεθώ στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και να συναντηθώ με τον παλιό συνάδελφο στην αυτοδιοίκηση και Προεδρό μας στην ΚΕΔΕ Δημήτρη Παπαστεργίου. Ενημερώθηκα για την πορεία της πρότασης που έχουμε υποβάλει στο νέο χρηματοδοτικό εργαλείο “SMART CITIES”, τα οποία προκειται να αναβαθμίσουν σε μεγάλο βαθμό τις δημοτικές μας υπηρεσίες, καθώς και γενικότερα για τον σχεδιασμό του Υπουργείου σε σχέση με την Αυτοδιοίκηση. Τα επιτεύγματα του κ. Παπαστεργίου άλλωστε κατά τη θητεία του στον Δήμο Τρικκαίων αποτελούν καλό παράδειγμά για όλους τους Δήμους της χώρας.»



Ροη Ειδήσεων