Σάββατο 27 Απριλίου 2024


ΑρχικήΑττικήΠΕ Κεντρικού Τομέα ΑθηνώνΓ. Βούρος: Ένα μεγάλο έργο για την πόλη, το άλσος και το...

Γ. Βούρος: Ένα μεγάλο έργο για την πόλη, το άλσος και το νέο γήπεδο της ΑΕΚ

Στο τελικό του στάδιο βρίσκεται το μεγάλο έργο των αναβαθμών εντός ζώνης περίπου 10,00 μ. σε περιοχή του «Άλσους Νέας Φιλαδέλφειας» κατά μήκος της βόρειας και ανατολικής πλευράς του Ο.Τ. 295, πέριξ του νέου γηπέδου της ΑΕΚ, το έργο απορροής ομβρίων υδάτων για την προστασία των διαμορφωμένων πρανών, η κατασκευή της δεξαμενής πυρόσβεσης, ενώ έχουν ολοκληρωθεί στο σύνολό τους τα έργα στους περιμετρικούς πεζοδρόμους.

Ένα έργο που πέραν της αισθητικής του αρτιότητας, «δένει» αρμονικά το άλσος με το γήπεδο, ένα έργο που ξεκίνησε το 2021 από το «μηδέν» η σημερινή Δημοτική Αρχή, και υλοποιήθηκε με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» του ΥΠ.ΕΣ. αλλά και με ίδιους πόρους του Δήμου.

Ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας Γιάννης Βούρος δήλωσε σχετικά: «Πρόκειται για ένα μεγάλο έργο που με ιδιαίτερη χαρά βλέπουμε σήμερα να έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και να απομένουν κάποιες μικρές «πινελιές». Όπως έχω αναφέρει και στο πρόσφατο παρελθόν η προστασία του άλσους μας, ήταν, είναι και θα είναι πάντα βασική προτεραιότητα για κάθε δημοτική αρχή της πόλης μας. Σε αυτό το πλαίσιο δρομολογήσαμε από το 2020 μετά τις απαραίτητες προσαρμογές της προϋπάρχουσας μελέτης διαχείρισης στο ΦΕΚ Β’5283/01.12.2020 και υλοποιήσαμε το συγκεκριμένο μεγάλο έργο. Μεγάλο έργο για την πόλη μας, για το άλσος μας και για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ. Φυσικά στην μελέτη διαχείρισης που τροποποιήσαμε το 2020 συμπεριλαμβάνονται και άλλα. Συμπεριλαμβάνεται η κατασκευή της δεξαμενής πυρόσβεσης/πυροπροστασίας που επίσης είναι έτοιμη, η κατασκευή του νέου Δημοτικού Αναψυκτηρίου (πρώην Κένταυρος), η δημιουργία Κέντρου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης στο κτίριο της πρώην ΕΜΥ, η κατασκευή λυομένου θεάτρου σύμφωνα με τη παρ. 3 του ΦΕΚ Β’5283/01.12.2020 και αρκετά ακόμη. Με λίγα λόγια η συστηματική δουλειά που έγινε από τα στελέχη της δημοτικής μας αρχής ήδη από τους πρώτους μήνες της θητείας μας, είναι πλέον ορατή σε όλες τις συμπολίτισσές μας, σε όλους τους συμπολίτες μας. Παρεμβάσεις, προεργασία, δράσεις και έργα για την αγαπημένη μας πόλη».



Ροη Ειδήσεων