Σάββατο 27 Απριλίου 2024


ΑρχικήΠρόσωπαΑπόψειςΠώς βλέπουν στο Μαξίμου τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ - Πού κρίνονται όλα

Πώς βλέπουν στο Μαξίμου τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ – Πού κρίνονται όλα

Με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολουθούν μαθαίνω τις εξελίξεις στην αξιωματική αντιπολίτευση στο Μέγαρο Μαξίμου.

Μάλιστα, όπως μου μεταφέρει η γάτα που κυκλοφορεί στην ευρύτερη περιοχή, στην κυβέρνηση θεωρούν μάλλον βέβαιο πως όλο αυτό το σκηνικό με τον Στέφανο Κασσελάκη δεν πρόκειται να μακροημερεύσει και πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπει σε μια ακόμα πιο βαθιά κρίση με ορατό το σενάριο μιας διάσπασης με απρόβλεπτες συνέπειες.

Από εκεί και πέρα αν και διαβλέπουν μια γενική αναμόρφωση του τοπίου της κεντροαριστεράς δεν θεωρούν πως ο Νίκος Ανδρουλάκης και το ΠΑΣΟΚ θα μπορέσουν να παίξουν έναν κυρίαρχο ρόλο, και σε κάθε περίπτωση δεν φαίνεται να ανησυχούν ιδιαίτερα για το επόμενο διάστημα.

Με αυτά τα δεδομένα και ο Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται να κατανοεί πως ο μοναδικός ουσιαστικός αντίπαλος της κυβέρνησης στην παρούσα φάση είναι ο κακός της εαυτός.

Σε αυτή τη λογική και το επόμενο διάστημα αναμένεται να σφίξουν και άλλο τα ζωνάρια προς τους υπουργούς με τον Πρωθυπουργό να είναι γενικά ικανοποιημένος από την απόδοσή τους. Βέβαια υπάρχουν και κάποιοι για τους οποίους υπάρχει μία σχετική γκρίνια, έχω τουλάχιστον τρεις στο μυαλό μου που σε ενδεχόμενο ανασχηματισμό δεν θα πρέπει να αισθάνονται και… απόλυτα ασφαλείς αλλά νομίζω πως έχουμε αρκετό καιρό ακόμα μπροστά μας για κάποιες αλλαγές.

Το σίγουρο πάντως είναι πως στο Μαξίμου γνωρίζουν πως όλα κρίνονται από την πορεία της οικονομίας. Αν και η κατάσταση στη Μέση Ανατολή τείνει να γίνει ανεξέλεγκτη και κανείς με σιγουριά δεν μπορεί να προβλέψει τις παρενέργειές της και στην ελληνική οικονομία το μήνυμα που θέλει να εκπέμψει η κυβέρνηση είναι αυτό της σταθερότητας και της ασφάλειας.

Ηδη φαίνεται πως στο τέλος του χρόνου θα έχει υπάρξει και ένα σημαντικό «μαξιλάρι» από τα υπερέσοδα του προυπολογισμού που έχει προκύψει κυρίως και από την καλή πορεία του τουρισμού κάτι που μπορεί να το εκμεταλλευτεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης για περαιτέρω στήριξη των ευάλωτων νοικοκυριών.

Κλείνοντας, να πω πως οι εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση αποτελούν παρελθόν, στην τελική ανάλυση που έκαναν στο Μέγαρο Μαξίμου κατέληξαν πως δεν έγινε και μεγάλη ζημιά και πως επόμενος μεγάλο κρας τεστ σε επίπεδο κοινωνίας θα είναι οι ευρωεκλογές το ερχόμενο καλοκαίρι.

πηγή: απε-μπε



Ροη Ειδήσεων