Δευτέρα 6 Μαΐου 2024


ΑρχικήΑττικήΑυτοδιοικητικές Εκλογές 2023Σπίρτζης: Η «Ομπρέλα» ευθύνεται για την ήττα στις αυτοδιοικητικές εκλογές

Σπίρτζης: Η «Ομπρέλα» ευθύνεται για την ήττα στις αυτοδιοικητικές εκλογές

Σε μέλη της εσωκομματικής τάσης «Ομπρέλα» πρόσκειται στον Ευκλείδη Τσακαλώτο, απέδωσε ο Χρ. Σπίρτζης την ήττα των αυτοδιοικητικών εκλογών, ρίχνοντας ακόμα περισσότερο νερό στο «μύλο» των εμφύλιων συγκρούσεων στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μετά την πρόταση-«βόμβα» του κ. Σπίρτζη για «στενή συνεργασία» ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ ακόμα και για «κοινή κάθοδο» των δύο κομμάτων στις ευρωεκλογές και τα «καρφιά» που δέχτηκε από …συντρόφους του, επανήλθε δριμύτερος.

«Δεν θα ξεχάσω και δεν θα ξεχάσει κανείς, πως ανατρέπονταν και δεν υλοποιούνταν αποφάσεις, πως η μειοψηφία επέβαλε τις απόψεις της στην πλειοψηφία, πως αλλοιώνονταν οι συσχετισμοί, πως παρακάμπτονταν τα όργανα», αναφέρει- μεταξύ άλλων- στην ανάρτησή του στα social media ο Χρήστος Σπίρτζης, «καρφώνοντας» συγκεκριμένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδικά ο κ. Σπίρτζης, αναφερόμενος στους χειρισμούς στελεχών της ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με την αυτοδιοίκηση, σε ανάρτηση του, σημείωσε:

1. Όταν ο Αλέξης Τσίπρας, μου ζήτησε επιτακτικά να αναλάβω συντονιστής της επιτροπής αυτοδιοίκησης της ΠΓ, αρμοδιότητα που δεν επιθυμούσα γιατί πιστεύω ότι οι κοινοβουλευτικοί τομεάρχες δεν πρέπει να έχουν αρμοδιότητες ως μέλη της ΠΓ, θα ήθελα να μπορούσα να πω ότι: “η πορεία και οι επιλογές μας στην Αυτοδιοίκηση ήταν μια «εξόχως» απλή και εύκολη διαδικασία, λόγω της συντεταγμένης αυτοδιοικητικής παρουσίας μας τα προηγούμενα χρόνια, των δομών και της λειτουργίας μας, που είχαν χτίσει οι Γραμματείς του κόμματος και οι Τομεάρχες, από τις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές”. Δυστυχώς ήταν ακριβώς το ανάποδο. Αρκεί το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ δεν είχε καν καταγεγραμμένα τα μέλη του, που ήταν εκλεγμένα στα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια.

 

2. Χρειάστηκε ένας και πλέον χρόνος καθυστερήσεων με ευθύνη των μελών της Ομπρέλας, για να εφαρμοστεί η απόφαση του Συνεδρίου, για συγκρότηση δικτύου αυτοδιοίκησης. Συγκεκριμένα σε δύο συνεδριάσεις της ΚΕ, επιχειρήθηκε η ακύρωση των αποφάσεων του Συνεδρίου για συγκρότηση δικτύου αυτοδιοίκησης, και σε άλλες δύο συνεδριάσεις της ΠΓ, επιχειρήθηκε η ακύρωση και στη συνέχεια η καθυστέρηση συγκρότησης του δικτύου αυτοδιοίκησης, ώστε να μην εφαρμοστεί η απόφαση του Συνεδρίου και της ΚΕ. Αρκεί να θυμηθούμε ότι σε πρώτη φάση, δεν πρότειναν τη συμμετοχή ούτε ενός μέλους μας, για να καθυστερήσει και τελικά να μην έχει τον χρόνο να λειτουργήσει. Η ολοκλήρωση της σύνθεσης του δικτύου Αυτοδιοίκησης, συνέπεσε με την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας των εθνικών εκλογών και επομένως ακυρώθηκε στην πράξη η λειτουργία του, παρά την ενημέρωση των άνω των 300 μελών του.

3. Πολύ πριν την παραίτηση μου, παραδόθηκαν στην Γραμματέα, στον Αναπληρωτή Γραμματέα και στην ΠΓ προτάσεις για τις Περιφέρειες και για τους 100 μεγαλύτερους Δήμους. Η παρότρυνση μου ότι οι επιλογές των στηρίξεων, πρέπει να γίνουν επίσημα ή ανεπίσημα σε συνεννόηση με τους τότε 4 υποψήφιους Προέδρους, μιας και είχαμε υποστεί διπλή και μεγάλη ήττα στις εθνικές εκλογές και οι όποιες επιλογές κυρίως στις περιφέρειες και στους μεγάλους δήμους έδιναν συγκεκριμένη πολιτική κατεύθυνση, δεν πραγματοποιήθηκε γιατί επικράτησε η τακτική της μη ανάληψης οποιασδήποτε ευθύνης.



Ροη Ειδήσεων