Κυριακή 28 Απριλίου 2024


ΑρχικήΑττικήΠΕ Βόρειου Τομέα Αθηνών250 νέοι κάδοι στους δρόμους του Δήμου Ηρακλείου Αττικής – έρχονται κι...

250 νέοι κάδοι στους δρόμους του Δήμου Ηρακλείου Αττικής – έρχονται κι άλλα υπόγεια συστήματα

Νίκος Μπάμπαλος: «Το Ηράκλειο είναι μια πόλη καθαρή, στοχεύουμε πάντα στο καλύτερο»

250 καινούργιους κάδους, συμβατικών απορριμμάτων και ανακύκλωσης, τοποθέτησε τους τελευταίους μήνες ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής σε όλες τις γειτονιές της πόλης ώστε να διευκολύνει την καθημερινότητα των δημοτών και να βελτιώσει το σύστημα αποκομιδής. Οι νέοι κάδοι αναπτύχθηκαν είτε ως προσθήκες στα σημεία που χρειαζόταν ενίσχυση, είτε αντικατέστησαν παλαιότερους κάδους που δεν λειτουργούσαν σωστά, με βάση αφενός τις υποδείξεις της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, αφετέρου τα αιτήματα πολιτών.

Παράλληλα, η δημοτική αρχή σκοπεύει να συνεχίσει την εγκατάσταση σύγχρονων, υπόγειων κάδων σε περισσότερα σημεία του Ηρακλείου. Με πρόταση που υπέβαλλε και πέτυχε να εγκριθεί από την Περιφέρεια Αττικής, το επόμενο διάστημα θα τοποθετηθούν επιπλέον υπόγεια συστήματα σε περιοχές που το έχουν ανάγκη.

Ήδη, τέτοιου είδους υπόγειοι κάδοι υπάρχουν σχεδόν σε όλες τις γειτονιές του Δήμου αναβαθμίζοντας την εικόνα αλλά και τη λειτουργικότητα στην καθημερινή ζωή. Θυμίζουμε, τα υπόγεια συστήματα κάδων – απορριμμάτων και ανακύκλωσης – εξασφαλίζουν ότι τα σκουπίδια δεν βρίσκονται εκτεθειμένα, ενώ με τον μηχανισμό συμπίεσης που διαθέτουν μπορούν να αντικαταστήσουν την χωρητικότητα δέκα συμβατικών κάδων το κάθε ένα. Συνεπώς, με την τοποθέτηση υπόγειων κάδων αφαιρούνται οι συμβατικοί ελευθερώνοντας χώρο για την κυκλοφορία των πεζών και την στάθμευση των οχημάτων.

«Η προσπάθεια για μια πόλη καθαρή, μια πόλη που ανακυκλώνει και αναβαθμίζει την εικόνα της, είναι διαρκής, είναι στις προτεραιότητές μας. Πιστεύω ότι όλα αυτά τα χρόνια με τις πρωτοβουλίες που έχουμε πάρει, όπως η ανάπτυξη όλων των διαθέσιμων διαδρομών ανακύκλωσης, οι πράσινες γωνιές, η ανανέωση και ενίσχυση του στόλου οχημάτων, η τοποθέτηση νέων συστημάτων διαχείρισης, έχουμε καταφέρει να αλλάξουμε ριζικά την εικόνα της πόλης μας, να έχουμε το Ηράκλειο πραγματικά καθαρό. Βεβαίως, εχθρός του καλού είναι πάντα το καλύτερο και για αυτό δεν εφησυχάζουμε, στοχεύουμε συνεχώς στο να προσφέρουμε ακόμα περισσότερα στους δημότες», το σχόλιο του δημάρχου Ηρακλείου Αττικής, Νίκου Μπάμπαλου.



Ροη Ειδήσεων