Σάββατο 18 Μαΐου 2024


ΑρχικήΘέματαΥγείαΓαστροσκόπηση: Πότε χρειάζεται – Πώς καλύπτεται από το συμβόλαιο υγείας

Γαστροσκόπηση: Πότε χρειάζεται – Πώς καλύπτεται από το συμβόλαιο υγείας

Η γαστροσκόπηση είναι μια ενδοσκοπική εξέταση που επιτρέπει τον έλεγχο του εσωτερικού βλεννογόνου του ανωτέρου πεπτικού συστήματος. Θεωρείται σημαντική για την πρόληψη και αντιμετώπιση σοβαρών παθήσεων – Δείτε τι καλύπτει το ασφαλιστήριο στην περίπτωση που χρειαστείτε γαστροσκόπηση

Οι  ενοχλήσεις στο στομαχι αποτελούν από τις πλέον συχνές και μπορεί να οφείλονται σε πλήθος παραγόντων, από κάποιον παθογόνο παράγοντα έως το στρες. Σε περίπτωση που υποκρύπεται κάποιο παθολογικό πρόβλημα ο γαστρεντερολόγος είναι πιθανό, με βάση το ιατρικό ιστορικό και την κλινική εικόνα, να συστήσει  περαιτέρω διερεύνηση με τη βοήθεια μιας γαστροσκόπησης.

Η γαστροσκόπηση προσφέρει την άμεση διάγνωση των παθήσεων του οισοφάγου όπως η οισοφαγίτιδα και οι διαβαθμίσεις της, ο καρκίνος του οισοφάγου καθώς και καλοήθεις όγκοι. Πρέπει να σημειωθεί πως η εξέταση αυτή δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί αν δεν δώσει την συγκατάθεση του ο ασθενής, ακόμα και αν έχει κριθεί αναγκαία. Επίσης όταν υπάρχει πρόσφατο επεισόδιο εμφράγματος και σοβαρή χρόνια πάθηση του αναπνευστικού αποφεύγεται η γαστροσκόπηση.



Ροη Ειδήσεων