Παρασκευή 17 Μαΐου 2024


ΑρχικήΕιδήσειςΠολιτικήΨηφιακές νευραλγικές υπηρεσίες του δήμου Αθηναίων-Τέλος οι ουρές

Ψηφιακές νευραλγικές υπηρεσίες του δήμου Αθηναίων-Τέλος οι ουρές

Στο πλαίσιο του ψηφιακού μετασχηματισμού του Δήμου Αθηναίων τέθηκε πριν από μερικές ημέρες σε λειτουργία μια ακόμη ψηφιακή υπηρεσία που αφορά στους όρους δόμησης.
Όπως εξήγησε ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Περιουσίας και Δόμησης του δήμου Αθηναίων, Γιώργος Αποστολόπουλος μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στον Γιώργο Αποστολίδη, πλέον, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να αναζητούν χωρίς κόπο τους όρους δόμησης καθώς και να επικοινωνούν ηλεκτρονικά με την αρμόδια υπηρεσία, χωρίς να χρειάζεται να επισκεφθούν το αντίστοιχο τμήμα της Διεύθυνσης Πολεοδομίας.
Συγκεκριμένα, η νέα υπηρεσία για τους όρους δόμησης, είναι διαθέσιμη στην πλατφόρμα ψηφιακών υπηρεσιών του Δήμου Αθηναίων https://eservices.cityofathens.gr/ και επιλέγοντας την υπηρεσία «Όροι δόμησης», κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να αναζητήσει τους όρους δόμησης για το οικοδομικό τετράγωνο για το οποίο ενδιαφέρεται, με τέσσερις διαφορετικούς τρόπους.
«Κάποιος που επιθυμεί να προγραμματίσει μια επένδυση σε έναν χώρο, μπορεί απλά με ένα κλικ στον υπολογιστή του να ενημερωθεί για ότι χρειάζεται χωρίς να χάσει χρόνο για να επισκεφτεί τις υπηρεσίες του δήμου», τόνισε.
Σύμφωνα με τον κ. Αποστολόπουλο, η συγκεκριμένη υπηρεσία θα λύσει τα χέρια κυρίως στους μηχανικούς και στους επαγγελματίες μεσίτες που αναζητούν στην καθημερινή τους εργασία τους όρους δόμησης ενώ και οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίζουν τι μπορούν να οικοδομήσουν στην έκταση που τους ανήκει.
«Μόλις διαδοθεί περισσότερο η χρήση της συγκεκριμένης ψηφιακής υπηρεσίας, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να λαμβάνουν μέσω αυτής της εφαρμογής όλα τα στοιχεία που είναι απαραίτητα για να σχεδιάσουν με ασφάλεια είτε μια καινούρια οικοδομή είτε μια προσθήκη ή μια αλλαγή χρήσης», πρόσθεσε.
Παράλληλα, ενισχύοντας περαιτέρω την προσπάθεια για αποτελεσματικότερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, υπενθύμισε ότι έχει τεθεί σε εφαρμογή από το καλοκαίρι η ψηφιοποίηση του αρχείου των οικοδομικών αδειών με απώτερο στόχο να αλλάξει αποτελεσματικά η σχέση των πολιτών με τις υπηρεσίες του δήμου, διευκολύνοντας την καθημερινότητά τους.
«Ο δήμος της Αθήνας έχει στα αρχεία του 400.00 οικοδομικές άδειες, δικές του αλλά και υποστηριζόμενων δήμων κάποιες εκ των οποίων βρίσκονται σε διάφορα σημεία στην Αττική, ακόμα και στον Ασπρόπυργο. Υπολογίζουμε οτι η διαδικασία της ψηφιοποίησης θα έχει ολοκληρωθεί το επόμενο χρονικό διάστημα, να είναι έτοιμη η ψηφιακή πλατφόρμα μέσω της οποίας οι δημότες θα μπορούν να αντλούν τα ψηφιακά αρχεία τους χωρίς ταλαιπωρία και γραφειοκρατία στα γκισέ των υπηρεσιών», συμπλήρωσε.



Ροη Ειδήσεων