Σάββατο 27 Απριλίου 2024


ΑρχικήΕιδήσειςΕπικαιρότηταΓ. Σγουρός: Μεταρρυθμίσεις χωρίς χρήματα δεν γίνονται

Γ. Σγουρός: Μεταρρυθμίσεις χωρίς χρήματα δεν γίνονται

Στο Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου ορκίστηκαν ο Επικεφαλής Γιάννης Σγουρός και τα μέλη της παράταξης «Αττική Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση», Αβραμίδης Γαβριήλ, Αβραμοπούλου Ελένη, Αγόρη Σταυρούλα, Αλμπάνης Ευάγγελος, Αντωνίου Άνννα, Κατσικάρης Δημήτριος, Μαγκανάρης Νικόλαος, Ντούρος Γεώργιος και Ορφανός Θάνος μαζί με τον Περιφερειάρχη Αττικής και τα υπόλοιπα μέλη της Περιφέρειας Αττικής.
Ο κ. Σγουρός στη σύντομη τοποθέτησή του αφού ευχήθηκε καλή επιτυχία στον νέο Περιφερειάρχη Αττικής κ. Νίκο Χαρδαλιά, έκανε μια σύντομη αναδρομή στη θητεία του ως Νομάρχης και πρώτος Περιφερειάρχης Αττικής:
• Αναφέρθηκε στο πως ήρθαν οι σημαντικοί πόροι στις Νομαρχίες με τα τέλη μεταβίβασης αυτοκινήτων.
• Στη μεταρρύθμιση του νόμου του Καλλικράτη που έφερε τους ευρωπαϊκούς πόρους στις Περιφέρειες, την οποία δεν ψήφισαν η Νέα Δημοκρατία, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ.
• Σημείωσε επίσης την περικοπή του 65% των πόρων που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια.
Απευθυνόμενος στην yπουργό Εσωτερικών κα Νίκη Κεραμέως είπε ότι «μεταρρυθμίσεις χωρίς χρήματα δεν γίνονται» και σημείωσε ότι «στον κρατικό προϋπολογισμό για το 2024 τα χρήματα αυξήθηκαν ελάχιστα για τον α΄ και β΄ βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης. Ιδιαίτερα η Αττική με τα 5 εκ. πολιτών και τους 66 δήμους θέλει λύσεις στα προβλήματα: πολιτική προστασία, διαχείριση στερεών και υγρών αποβλήτων, κυκλοφοριακό, ασφάλεια, πρόνοια, αντιπλημμυρική θωράκιση, ακρίβεια κλπ».



Ροη Ειδήσεων