Σάββατο 27 Απριλίου 2024


ΑρχικήΕιδήσειςΠολιτικήΜαρινάκης για ομόφυλα ζευγάρια: Να αφήσουμε εκτός αντιπαράθεσης τα παιδιά

Μαρινάκης για ομόφυλα ζευγάρια: Να αφήσουμε εκτός αντιπαράθεσης τα παιδιά

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπερασπίστηκε τις αλλαγές της κυβέρνησης στη δικαιοσύνη, ενώ αναφέρθηκε και στο ζήτημα του Φρέντι Μπελέρη, τονίζοντας πως δεν έχει αλλάξει η στάση της Ελλάδας

Στο θέμα του γάμου και της τεκνοθεσίας για τα ομόφυλα ζευγάρια, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

«Να αφήσουμε έξω από την αντιπαράθεση τα παιδιά», είπε μιλώντας στο OPEN.Ο κυβερνητικός εκπρόσωποςυπερασπίστηκε τις αλλαγές της κυβέρνησης στη δικαιοσύνη, ενώ αναφέρθηκε και στο ζήτημα του Φρέντι Μπελέρη, τονίζοντας πως δεν έχει αλλάξει η στάση της Ελλάδας.Σε ερώτηση για το εάν συγκρουστεί η κυβέρνηση με την εκκλησία για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε πως: «Ακούμε με μεγάλο σεβασμό τις απόψεις όλων και της εκκλησίας. Η εκκλησία, η θρησκεία μας έχουν διδάξει το αγαπάτε αλλήλους εδώ και πάρα πολλά χρόνια, κυρίως σε αυτό το πνεύμα πρέπει να κινούμαστε όλοι, χωρίς να είμαι εγώ αυτός που θα κάνει υποδείξεις. Με όλο τον σεβασμό στην εκκλησία και την πίστη μας, και την πίστη που έχουμε στον συνάνθρωπο, υπάρχει η νομοθετική, η εκτελεστική και η δικαστική εξουσία στη χώρα με διακριτούς ρόλους. Και με βάση τα προγράμματά της η εκτελεστική εξουσία προχωρά για τα συμφέροντα της κοινωνίας. Καμιά φορά υπάρχουν και οι περιπτώσεις που ρυθμίζονται και αποκαθίστανται κάποιες αδικίες για κάποιους ανθρώπους, χωρίς αυτό να σημαίνει πως μετράμε και ζυγίζουμε δημοσκοπικά κάθε μεταρρύθμιση. Ας δούμε τι θα φέρει η κυβέρνηση γιατί εγώ ακόμα, -που είναι υποχρέωσή μου και τιμή μου να υπερασπίζομαι τις νομοθετικές πρωτοβουλίες μιας κυβέρνησης που δεν θέλει να βάλει νεκρό στο κρασί της και σπάει αυγά και θα το δείξει στην τετραετία-, δεν το έχω δει ακόμα το κείμενο στο σύνολό του, για να ξέρουμε για τι μιλάμε».

Σε αναφορά στους διαφωνούντες εντός της ΝΔ, ο κ. Μαρινάκης σχολίασε: «Πολλά πράγματα στα οποία ήμουν απόλυτος και πίστευα πως δεν υπάρχει άλλη άποψη, όταν βλέπεις την πραγματικότητα, ένα κείμενο, ποια είναι η φιλοσοφία μιας νομοθετικής πρωτοβουλίας, αρχίζεις και διατυπώνεις μια άποψη. Όταν έχει μια κυβέρνηση φέρνει πολλά νομοσχέδια, πολλές αλλαγές, είναι καλό να συζητάμε κάποια πράγματα στην ώρα τους».

«Ας αφήσουμε έξω από την αντιπαράθεση τα παιδιά, να μην κάνουμε χαρακτηρισμούς για τα παιδιά, να μην μιλάμε επιθετικά», τόνισε ο Παύλος Μαρινάκης. Σε ερώτηση για το πότε θα έρθει το νομοσχέδιο και εάν προγραμματίζεται για πριν το Πάσχα,σχολίασε πως «θα έρθει όταν θέλει ο πρωθυπουργός».

Για τις αλλαγές στον ποινικό κώδικα

Για τις αλλαγές στον ποινικό κώδικα και τις αντιδράσεις των νομικών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε πως: «ίσως πρέπει να κάνει και ο νομικός κόσμος την αυτοκριτική του γιατί εδώ έρχεται ένα νομοσχέδιο που αντιμετωπίζει τρία προβλήματα. Ζούμε σε μια χώρα που μια υπόθεση είναι δεδομένο πως θα έχει αναβολές. Το πρώτο και σημαντικότερο πρόβλημα που λύνει η κυβέρνηση είναι με το πλέγμα των παρεμβάσεων αυτής της παθογένειας. Μη αναβολή. Θα βρεθεί μια φόρμουλα και για τις πολυπρόσωπες δίκες και επίσης υπάρχουν και άλλες λύσεις. Δεν είναι μόνο η μη αναβολή. Είναι η σύνθεση πολλών δικαστηρίων για να γίνονται πιο γρήγορα οι υποθέσεις. Το δεύτερο πρόβλημα είναι ο κανόνας που ίσχυε και ήρθε και τον αποτελείωσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ έφυγε από την εξουσία και είχε την εμπιστοσύνη μόνο όσων ήταν στη φυλακή. Η μόνη κατηγορία στην οποία είχε καταπλειοψηφία ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στις φυλακές. Τι σημαίνει αυτό; Έβγαλε έναν ποινικό κώδικα το ’19 που ήταν η χαρά του εγκληματία. Μετέτρεπαν πολλά κακουργήματα σε πλημμελήματα, με αποτέλεσμα πολλοί άνθρωποι που ήταν στο όριο της παραγραφής, να παραγραφεί το έγκλημα. Ο νόμος έπρεπε να αλλάξει. Το τρίτο πρόβλημα είναι η εφόρων απόλυση. Έφαγε ο άλλος 15 χρόνια και εξέτισε πολύ λιγότερα. Να έρθει ο νομικός κόσμος που είναι πολύτιμη η συμβουλή του και να δούμε τις ενστάσεις. Εάν έρθουμε όλοι μαζί, αφού αποδεχτούμε αυτά τα προβλήματα, να τα συζητήσουμε».

«Στην ανθρωποκτονία, εν ψυχρώ, η μόνη ποινή που επιτρεπόταν ήταν τα ισόβια. Βάλανε τα ισόβια ή πρόσκαιρη κάθειρξη, μέχρι τα 15 χρόνια. Οι άνθρωποι που φωνάζουν, βγαίνουν στους δρόμους για τις γυναικοκτονίες, δώσανε τη δυνατότητα για αυτό», συνέχισε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος συνέχισε αν αναφερόμενος σε ζητήματα της ΕΛ.ΑΣ. Όπως ανέφερε «το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί η εγκληματικότητα στους δρόμους. Ένα δεύτερο είναι οι κάμερες και στους δρόμους και στους αστυνομικούς και στα οχήματα. Ως προς τις επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ. είναι πως για πάρα πολλά χρόνια αντιμετωπιζόταν έναν μέρος των πρωτοβουλιών, με βάση το πολιτικό κόστος. Δηλαδή, να είμαστε αρεστοί, να έχουμε τις μεταθέσεις που πρέπει… Χρειάζεται μια μετάβαση, γίνεται σταδιακά. Δεν γίνεται από τη μία μέρα στην άλλη να εξαφανιστεί η εγκληματικότητα, όμως λαμβάνονται αποφάσεις».

«Η στάση της κυβέρνησης δεν έχει αλλάξει για τον Μπελέρη»

Τέλος, για την υπόθεση του Φρέντι Μπελέρη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολίασε πως «η στάση της ελληνικής κυβέρνησης δεν έχει αλλάξει. Η στάση είναι συγκεκριμένη. Θεωρούμε πως πρέπει να γίνει πλήρως κατανοητό, να γίνουν σεβαστά τα δικαιώματα του Φρέντι Μπελέρη, που είναι ο νόμιμα εκλεγμένος δήμαρχος και ως προς το θέμα της ορκωμοσίας, να αναγνωριστεί το εκλογικό αποτέλεσμα και ως προς το θέμα του τεκμηρίου της αθωότητας. Το γεγονός πως είχαμε την απόλυτη στρεβλότητα και ο νόμιμα εκλεγμένος δήμαρχος να μην έχει ορκιστεί και αυτός που είχε καταψηφιστεί να είναι δήμαρχος. Αν εν μέρει αρθεί αυτή η παραδοξότητα αυτό είναι κάτι που καταγράφεται θετικά. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνηση αυτή, εκπτώσεις σε ζητήματα κράτους δικαίου και ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δεν κάνουν. Αυτή τη στιγμή η ελληνική θέση, έγινε ευρωπαϊκή θέση».

 



Ροη Ειδήσεων