Δευτέρα 29 Απριλίου 2024


ΑρχικήΕιδήσειςΠολιτικήΑποκλειστική συνέντευξη στους Attica Times: Γιάννης Φυτόπουλος, Αντιπρόεδρος ΟΝΝΕΔ: «Η κρίση και...

Αποκλειστική συνέντευξη στους Attica Times: Γιάννης Φυτόπουλος, Αντιπρόεδρος ΟΝΝΕΔ: «Η κρίση και τα πειράματα ΣΥΡΙΖΑ ταλαιπώρησαν τη γενιά μας»

Γιάννης Φυτόπουλος, Αντιπρόεδρος ΟΝΝΕΔ: «Η κρίση και τα πειράματα ΣΥΡΙΖΑ ταλαιπώρησαν τη γενιά μας»

Τα μη κρατικά Πανεπιστήμια δεν υποβαθμίζουν την δημόσια παιδεία, αντιθέτως δημιουργούν συνθήκες υγιούς συνεργασίας δημόσιων με εγνωσμένης αξίας ιδιωτικών πανεπιστημίων επισημαίνει ο  Γιάννης Φυτόπουλος, Αντιπρόεδρος ΟΝΝΕΔ  στη συνέντευξη που παραχώρησε στους atticatimes.gr και την Οικονομική Αναλύτρια Δάφνη Γρηγοριάδη. Μεταξύ άλλων αναφέρετε στα προβλήματα που διαπιστώνει η ΟΝΝΕΔ ότι  απασχολούν τους νέους κατά τις περιοδείες που πραγματοποιεί σε όλη την Ελλάδα. «Η τάση ερήμωσης της επαρχίας, η έλλειψη βασικών υποδομών ανάπτυξης, η χαμηλή χρηματοδότηση της νεανικής επιχειρηματικότητας, η έλλειψη στέγασης στα αστικά κέντρα και η ανάγκη στήριξης των νέων οικογενειών είναι μερικά από όσα σταχυολογούμε και επεξεργαζόμαστε καθημερινά».

Bλέπουμε αντιδράσεις και καταλήψεις στα δημόσια πανεπιστήμια για την θέσπιση των ιδιωτικών πανεπιστημίων. Θέτονται αμφιβολίες στον δημόσιο διάλογο σχετικά με το επιχείρημα της κυβέρνησης ότι η θέσπιση ιδιωτικών πανεπιστημίων θα συμβάλει στην αναβάθμιση των δημόσιων. Ποια είναι η άποψή σας για αυτό;

Γ.Φ.: Τις τελευταίες εβδομάδες γινόμαστε όλοι μάρτυρες των παράνομων ενεργειών μιας τραγικής μειοψηφίας που προσπαθεί να επιβάλει τις απόψεις της στην πλειοψηφία. Η ίδια μειοψηφία που αρνείται επί δεκαετίες κάθε πρόταση εκσυγχρονισμού των Πανεπιστημίων, σήμερα αρνείται να αποδεχτεί ότι η θεσμοθέτηση μη κρατικών Πανεπιστημίων στη χώρα μας, είναι ζήτημα επιλογής. Δεν χρειάζεται να πάμε μακριά για να αντιληφθούμε ότι η συγκεκριμένη μεταρρύθμιση είναι αναγκαία. Μια ματιά ακόμα και σε χώρες, όπως για παράδειγμα η Κύπρος, θα πείσει και τον πλέον δύσπιστο ότι μη κρατικά Πανεπιστήμια υπάρχουν και λειτουργούν χωρίς να υποβαθμίζουν την δημόσια παιδεία. Αντιθέτως, δημιουργούν συνθήκες υγιούς συνεργασίας δημόσιων με εγνωσμένης αξίας ιδιωτικών πανεπιστημίων βοηθώντας την εγχώρια έρευνα και καινοτομία.

Στην πραγματικότητα, τίποτα απ’ όλα αυτά δεν ενδιαφέρει αυτούς τους κατ’ όνομα υπερασπιστές της δημόσιας παιδείας οι οποίοι με μόνο γνώμονα το πολιτικό μπάχαλο και την αστάθεια, κλείνουν τις σχολές και οδηγούν χιλιάδες φοιτητές σε αδιέξοδο με κίνδυνο να χαθούν οι κόποι μιας χρονιάς. Αυτοί οι λίγοι, θα μας βρίσκουν πάντοτε απέναντι.

Ποιες είναι οι προτεραιότητες της ΟΝΝΕΔ για τις ευρωεκλογές, και ποια είναι η στρατηγική της για να ενθαρρύνει τη συμμετοχή των νέων στην εκλογική διαδικασία;

Γ.Φ.: Με οδηγό μας την ηχηρή επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας στις πρόσφατες Εθνικές Εκλογές με τη θετική ψήφο των νέων ψηφοφόρων στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία, θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή και στη μάχη των Ευρωεκλογών. Κύριος στόχος μας θα είναι η εκ νέου συμμετοχή των νέων στην κάλπη προκειμένου να εκπέμψουν πως η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να συνεχίσει την προσπάθεια αλλαγών και μεταρρυθμίσεων, έχοντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τους καλύτερους εκπροσώπους για να εκφράζουν τα εθνικά μας συμφέροντα. Η επικοινωνία μας με τους πολίτες, μεταφέροντας το μήνυμα του Πρωθυπουργού σε κάθε γωνιά της Ελλάδας θα αποτελέσει ο βασικός μας σκοπός για να έχουμε νικηφόρο εκλογικό αποτέλεσμα. Η αποχή των νέων δεν οδήγησε ποτέ σε θετικό αποτέλεσμα για την πατρίδα μας καθώς μόνο μέσω της συμμετοχής μπορεί να αποτυπωθεί ο παλμός της κοινωνίας συνολικά.

Ποιες είναι οι προτάσεις σας για την επίλυση του δημογραφικού προβλήματος;

Γ.Φ.: Το ζήτημα του Δημογραφικού αποτελεί ένα από τα κυρίαρχα θέματα στην ατζέντα της Κυβέρνησης. Η δημιουργία του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας είναι η απόδειξη για το πόσο σημαντικό θεωρεί η Κυβέρνηση το ζήτημα καθώς η χώρα μας αντιμετωπίζει ένα οξύ δημογραφικό πρόβλημα με κύριο θύμα τις νεότερες γενιές.

Η βελτίωση των συνθηκών για τις νέες οικογένειες με αύξηση του αφορολόγητου για νοικοκυριά με παιδιά, η αύξηση του επιδόματος γέννησης, η αύξηση του επιδόματος μητρότητας σε ελ. επαγγελματίες και αγρότες, η θέσπιση κοινωνικού τιμολογίου ρεύματος σε πολύτεκνες οικογένειες, η αύξηση του οικογενειακού επιδόματος σε δημοσίους υπαλλήλους και  ο περιορισμός της ακρίβειας σε είδη πρώτης ανάγκης όπως το βρεφικό γάλα με πλαφόν κέρδους αποτελούν μια σειρά μέτρων προς αυτή την κατεύθυνση.

Κατά τις περιοδείες της ΟΝΝΕΔ, ποια βλέπετε ότι είναι τα  προβλήματα που απασχολούν τους νέους και πώς σκοπεύετε να ανταποκριθείτε;

Γ.Φ.: Συνοδεύοντας τον Πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Ορφέα Γεωργίου σε κάθε δήμο και κάθε γειτονιά όχι μόνο στην Αττική αλλά σε όλη την Ελλάδα, έχουμε αφουγκραστεί τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς όλων των νέων που νοιάζονται για το μέλλον της χώρας μας, που θέλουν να μείνουν στην Ελλάδα για να ζήσουν, να προκόψουν και να κάνουν πραγματικότητα τα όνειρα τους. Τα χαμένα χρόνια της κρίσης και τα καταστροφικά αποτελέσματα των πειραμάτων ΣΥΡΙΖΑ ταλαιπώρησαν τη γενιά μας οδηγώντας πολλούς νέους ανθρώπους στην αναζήτηση καλύτερης προοπτικής στο εξωτερικό. Προβλήματα όπως η τάση ερήμωσης της επαρχίας, η έλλειψη βασικών υποδομών ανάπτυξης, η χαμηλή χρηματοδότηση της νεανικής επιχειρηματικότητας, η έλλειψη στέγασης στα αστικά κέντρα και η ανάγκη στήριξης των νέων οικογενειών είναι μερικά από όσα σταχυολογούμε και επεξεργαζόμαστε καθημερινά. Έχουμε αποδείξει στο παρελθόν και θα το αποδείξουμε και σήμερα ότι βρισκόμαστε σε θέσεις ευθύνης για να δίνουμε λύσεις και να καλυτερεύουμε τις ζωές μας, των νέων ανθρώπων που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής κοινωνίας. Ο Πρωθυπουργός το κάνει πράξη καθημερινά. Η ΟΝΝΕΔ με προτάσεις και καθημερινές διαβουλεύσεις θα συνεχίσει να είναι η εμπροσθοφυλακή των μεταρρυθμίσεων και των αλλαγών που θα ξαναφέρουν την Ελλάδα εκεί που της αξίζει, στο πυρήνα των ισχυρών κρατών της Ευρώπης.



Ροη Ειδήσεων