Κυριακή 28 Απριλίου 2024


ΑρχικήΠρόσωπαΣυνεντεύξειςΑποκλειστική συνέντευξη στους Attica Times: Μαρία Συρεγγέλα, Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής ΝΔ:...

Αποκλειστική συνέντευξη στους Attica Times: Μαρία Συρεγγέλα, Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής ΝΔ: «Αυτά που μας ενώνουν στην ΝΔ είναι περισσότερα από όσα μας διαφοροποιούν»

«Οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις, στο σύνολό τους, δείχνουν ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι ιδιαίτερα δημοφιλής και πως το επικείμενο νομοσχέδιο για την ισότητα στο γάμο δεν επηρεάζει ιδιαίτερα την εκλογική συμπεριφορά των πολιτών», τονίζει η Μαρία Συρεγγέλα, Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας στη συνέντευξη που παραχώρησε στους atticatimes.gr και την Οικονομική Αναλύτρια Δάφνη Γρηγοριάδη. Ψηλά στις ανησυχίες των πολιτών βρίσκεται η ακρίβεια καθώς και τα  ζητήματα της ασφάλειας και της υγείας.

Πώς αντιλαμβάνεστε την εκλογή σας ως η πρώτη γυναίκα στη θέση αυτή και τον συμβολισμό που συνοδεύει αυτήν την εξέλιξη;

Μ.Σ.: Είμαι ενεργό μέλος της Νέας Δημοκρατίας ήδη από τα φοιτητικά μου χρόνια οπότε, όπως καταλαβαίνετε, είναι σπουδαίο και πολύ συγκινητικό για εμένα το να βρίσκομαι στη θέση αυτή και μάλιστα λίγους μόνο μήνες μετά την εκλογή μου -για πρώτη φορά- ως Βουλευτής του Δυτικού Τομέα Αθηνών στις πρόσφατες εθνικές εκλογές. Πέρα από τη συγκίνηση νιώθω, επίσης, μεγάλη τιμή και ευθύνη, καθώς στη θέση αυτή με πρότεινε ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης και ομόφωνα με εξέλεξαν τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος. Το αίσθημα ευθύνης και συγκίνησης ενδυναμώνεται και απότο γεγονός ότι είμαι η πρώτη γυναίκα στην ιστορία της ΝΔ που εκλέγεται Γραμματέας. Αυτό συνεπάγεται και μια ιστορική ευθύνη απέναντι σε όλες τις γυναίκες που υπηρετούν και υπηρέτησαν όλα αυτά τα χρόνια τις αρχές και τις αξίες της ΝΔ.

Παρατηρούμε πώς στο εσωτερικό πολλών κομμάτωνκαθώς και στην Νέα Δημοκρατία υπάρχουν διαφορετικές απόψεις σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Πώς επηρεάζεται η εσωτερική συνοχή του κόμματος;

Μ.Σ.: Η συνοχή του κόμματος δεν επηρεάζεται. Είμαστε ένα λαϊκό κεντροδεξιό κόμμα το οποίο σημαίνει ότι στη ΝΔ συνυπάρχουν στελέχη με ιδεολογικές αναφορές που ξεκινούν από το κέντρο και φτάνουν έως και τα δεξιά του πολιτικού φάσματος. Είμαστε, επίσης, ένα κόμμα που απευθύνεται σε όλα τα κοινωνικά στρώματα. Λογικό είναι να μην συμφωνούμε όλες και όλοι πάντα μεταξύ μας. Ταυτόχρονα, στο DNA της παράταξης μας υπάρχει και το στοιχείο του φιλελευθερισμού το οποίο όχι μόνο δέχεται τη διαφορετική άποψη, αλλά την επιζητά κιόλας.Έτσι βελτιωνόμαστε. Η ΝΔ είναι ένα κόμμα ανοικτό στο διάλογο που στόχο έχει να ενώσει και όχι να διχάσει. Με άλλα λόγια, ακόμα και αν διαφωνούμε στο τέλος σηκωνόμαστε από το τραπέζι ακόμα πιο ενωμένοι, γιατί αυτά που μας ενώνουν είναι περισσότερα από όσα μας διαφοροποιούν.

Ποιοι είναι οι επόμενοι άμεσοι στόχοι που έχετε θέσει ως  Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας;

Μ.Σ.: Οι στόχοι μου κινούνται σε δύο άξονες. Ο ένας άξονας είναι οι περιοδείες μου σε όλη την Ελλάδα, εν όψει και των ευρωεκλογών, για να κινητοποιήσω τα στελέχη μας, αλλά και για να μεταφέρω τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους στην κυβέρνηση. Ήδη έχω πραγματοποιήσει πολλές περιοδείες στην περιφέρεια, ενώ πραγματοποιώ πολλές συναντήσεις και στην Πειραιώς. Ο δεύτερος άξονας στον οποίο κινούμαι έχει να κάνει με το γεγονός ότι φέτος η ΝΔ συμπληρώνει 50 χρόνια από την ίδρυσή της. Σκοπεύουμε να οργανώσουμε για αυτή την ιστορική στιγμή μια μεγάλη επετειακή εκδήλωση και η διοργάνωσή της είναι και αυτή στις προτεραιότητές μου.

Ποια είναι η πρόβλεψή σας για την απόδοση της Νέας Δημοκρατίας στις ευρωεκλογές, λαμβάνοντας υπόψη την υφιστάμενη δυναμική της στο πολιτικό σκηνικό, το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια μπορεί να επηρεάσει τις προτιμήσεις των ψηφοφόρων;

Μ.Σ.: Οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις, στο σύνολό τους, δείχνουν ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι ιδιαίτερα δημοφιλής και πως το επικείμενο νομοσχέδιο για την ισότητα στο γάμο δεν επηρεάζει ιδιαίτερα την εκλογικήσυμπεριφορά των πολιτών. Επομένως, εκτιμώ ότι οι πολίτες θα μας τιμήσουν με την ψήφο τους στις ευρωεκλογές γιατί όχι μόνο επιδιώκουν, πλέον, την ομαλότητα και τη σταθερότητα, αλλά και γιατί έχουν διαπιστώσει στην πράξη ότι η ΝΔ ξέρει να εκπροσωπεί τη χώρα μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και χάρις στον Κυριάκο Μητσοτάκη η εικόνα της Ελλάδας στην Ένωση έχει αναβαθμιστεί πολύ. Ωστόσο, όπως επίσης βλέπουμε στις δημοσκοπήσεις, ψηλά στις ανησυχίες των πολιτών βρίσκονται τα θέματα της ακρίβειας, της ασφάλειας και της υγείας. Επομένως, δεν επαναπαυόμαστε -συνεχίζουμε την σκληρή δουλειά και με στοχευμένες παρεμβάσεις βελτιώνουμε την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας.

 



Ροη Ειδήσεων