Σάββατο 27 Απριλίου 2024


ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΠαραλύει η χώρα την Τετάρτη: Πώς κινούνται Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ταξί και...

Παραλύει η χώρα την Τετάρτη: Πώς κινούνται Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ταξί και πλοία λόγω της απεργίας

«Παραλύει» η χώρα την Τετάρτη λόγω της απεργίας που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ. Στην απεργία παίρνουν μέρος αρκετά σωματεία εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα και το Δημόσιο.

Οι μετακινήσεις με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς θα γίνονται με αρκετές δυσκολίες ενώ την ίδια στιγμή τα ταξί τραβούν χειρόφρενο για δεύτερη μέρα.

Πώς κινούνται τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των εργαζομένων τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ κάνουν στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 09:00 π.μ. και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας.

Μετρό, ΗΣΑΠ, Τραμ, Προαστιακός

Στην απεργία συμμετέχουν επτά σωματεία εργαζομένων των μέσων σταθερής τροχιάς, με αποτέλεσμα η Αθήνα να μείνει χωρίς Μετρό, Ηλεκτρικό (ΗΣΑΠ) και Τραμ για 24 ώρες. Η 24ωρη απεργία επηρεάζει και τον Προαστιακό, σύμφωνα με απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών, καθώς και των σωματείων εργαζομένων.

Χωρίς ταξί, καθηλωμένα τα αεροπλάνα, δεμένα τα πλοία

Οι ιδιοκτήτες ταξί συνεχίζουν για δεύτερο 24ωρο την απεργία τους που ξεκίνησε την Τρίτη. Επιπλέον, καμία πτήση δεν εκτελείται από και προς τα ελληνικά αεροδρόμια την Τετάρτη, καθώς και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία.

Δεμένα παραμένουν τα πλοία που ήταν προγραμματισμένο να αναχωρήσουν την Τετάρτη από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης τεσσάρων ναυτεργατικών σωματείων.



Ροη Ειδήσεων