Δευτέρα 29 Απριλίου 2024


ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΤέμπη: «Αν γλιτώσει το παιδί, υπάρχει ελπίδα» - Συγκίνηση στα αποκαλυπτήρια του...

Τέμπη: «Αν γλιτώσει το παιδί, υπάρχει ελπίδα» – Συγκίνηση στα αποκαλυπτήρια του μνημείου για τους 57 νεκρούς

Τέμπη, ακριβώς ένας χρόνος πριν, μια εθνική τραγωδία με 57 ψυχές που έφυγαν τόσο άδικα. Έναν χρόνο μετά η Ελλάδα θρηνεί για τα παιδιά της, πενθεί με τις οικογένειές τους, πονά για το έγκλημα και ζητεί δικαίωση.

Χιλιάδες κόσμου, φοιτητές, μαθητές, απλοί πολίτες πήραν μέρος στην πορεία που έγινε στη Λάρισα για την επέτειο της τραγωδίας στα Τέμπη, που είχε ως τελικό προορισμό την πλατεία του ΟΣΕ.

Εκεί, σε κλίμα συγκίνησης, αποκαλύφθηκε το μνημείο που είναι αφιερωμένο στα 57 άδικα χαμένα θύματα, όπως αναφέρει το larissanet. Οι στίχοι που τραγούδησε ο Παύλος Σιδηρόπουλος «Υπερασπίσου το παιδί γιατί αν γλιτώσει το παιδί υπάρχει ελπίδα» αναγράφονται στην πλάκα του μνημείου, ενώ μετά τα αποκαλυπτήρια ακολούθησε ενός λεπτού σιγή και μουσικό δρώμενο.

Αγρότες με τα τρακτέρ τους και φοιτητές βρέθηκαν μέσα στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Λάρισας για να στείλουν τα δικά τους μηνύματα έναν χρόνο μετά την τραγωδία των Τεμπών…

Με αυτήν την συμβολική διαμαρτυρία ήθελαν να δηλώσουν πως όσα έγιναν την μοιραία νύχτα της 28ης Φεβρουαρίου 2023 δεν πρόκειται να ξεχαστούν, ενώ ζήτησαν δικαίωση για τις ψυχές των 57 αδικοχαμένων.

Ήταν όλοι εκεί, συγγενείς και απλοί πολίτες. Κι όσοι από εμάς δεν ήταν συμπαρίστανται στον βουβό πόνο των οικογενειών και ζητούν όλοι μαζί δικαίωση για να μην υπάρξουν νέα Τέμπη…



Ροη Ειδήσεων