Σάββατο 27 Ιουλίου 2024


ΑρχικήΕΛΛΑΔΑGolden Visa: Μικρότερη η μεταβατική περίοδος

Golden Visa: Μικρότερη η μεταβατική περίοδος

Κατά ένα μήνα θα μειωθεί η μεταβατική περίοδος στη διάρκεια της οποίας οι πολίτες τρίτων χωρών που θα πληρώσουν το τίμημα, ή θα καταβάλουν προκαταβολή 10%, ή αν υπογράψουν προσύμφωνα με πληρωμή θα μπορούν να αιτηθούν άδεια διαμονής μέσω Golden Visa.

Με δήλωσή του ο υφυπουργός Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης στη Βουλή, η καταληκτική ημερομηνία της μεταβατικής περιόδου θα μεταφερθεί στις 30 Αυγούστου αντί στις 30 Σεπτεμβρίου που ήταν η αρχικά.

Για να μην διαταραχθεί η λειτουργία της αγοράς ακινήτων με το νέο σύστημα για την απόκτηση Golden Visa, προβλέπεται μεταβατική περίοδος με τις εξής προϋποθέσεις:

  1. Πολίτες τρίτων χωρών οι οποίοι θα εξοφλήσουν το τίμημα ή θα καταβάλουν προκαταβολή 10%, ή θα υπογράψουν προσύμφωνο ή ιδιωτικό συμφωνητικό αγοράς, αποδεικνύοντας τις σχετικές πιστώσεις μέχρι τις 30 Αυγούστου 2024 μπορούν να ολοκληρώσουν την επένδυσή τους μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2024 με τις προϋποθέσεις που ίσχυαν έως τώρα .
  2. Στις περιπτώσεις αυτές, αν δεν ολοκληρωθεί η αγορά του ακινήτου, ο αγοραστής μπορεί να ολοκληρώσει την επένδυσή του σε άλλο ακίνητο πάντα με τις προϋποθέσεις που ίσχυαν έως τώρα αλλά πάντως όχι μετά τις 30 Απριλίου 2025.

Αποδεκτές έγινα και οι παρατηρήσεις του ΠΑΣΟΚ να απαγορεύεται η υπεκμίσθωση, που ούτως ή άλλως ισχυει σύμφωνα με τον κ. Θεοχάρη η συγκεκριμένη αναφορά προστέθηκε στη ρύθμιση ώστε να μην υπάρχει αμφιβολία.



Ροη Ειδήσεων