Παρασκευή 3 Μαΐου 2024


ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΚ. Μητσοτάκης για Ε65: Δρόμος τεράστιας αναπτυξιακής σημασίας - Πέρασε από 40...

Κ. Μητσοτάκης για Ε65: Δρόμος τεράστιας αναπτυξιακής σημασίας – Πέρασε από 40 κύματα

Το 26ο χιλιόμετρο του Ε65 ήταν η τοποθεσία που έλαβε χώρα η τελετή εγκαινίων για την παράδοση του συνολικού τμήματος Λαμία-Καλαμπάκα του σύγχρονου Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας Ε65 (μήκους 136 χλμ), με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να σημειώνει ότι το έργο είναι σημαντικό ειδικά για τη δυτική Θεσσαλία.

«Δυόμιση ώρες η προσβασιμότητα από την Αθήνα στην Καρδίτσα, 3 ώρες για τα Τρίκαλα», είπε ο πρωθυπουργός κάνοντας λόγο για δρόμο τεράστιας αναπτυξιακής σημασίας σε περιοχές φυσικής ομορφιάς που δοκιμάστηκαν σκληρά από φυσικές καταστροφές.

Όσον αφορά την ιστορία του έργου ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι «πέρασε από 40 κύματα, δοκιμάστηκε στην οικονομική κρίση, έμεινε κολοβό μόνο με το μεσαίο τμήμα και τεχνικά προβλήματα στο νότιο, ενώ το βόρειο στη κυριολεξία βρέθηκε σε χρηματοδοτικό κενό».

«Με την επιμονή της κυβέρνησης και σκληρή διαπραγματέυση με την Κομισιόν εξασφαλίστηκε η ολοκλήρωση και του βόρειου τμήματος, που είχε σχεδιαστεί πριν από 15 χρόνια», ανέφερε ο πρωθυπουργός και εκτός από την αναπτυξιακή διάσταση αναφέρθηκε και στην οδική ασφάλεια, υπενθυμίζοντας την Εθνική Στρατηγική για μείωση των τροχαίων.

Σχολίασε ότι σε λίγο καιρό «ο δρόμος αυτός θα έχει γίνει συνήθεια, θα έχουμε ξεχάσει τις στροφές του Δομοκού και θα τον θεωρούμε δεδομένο αλλά πρέπει απλά να θυμόμαστε ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο και για όλα αυτά τα έργα χρειάστηκαν πολλή προσπάθεια και πολλή δουλειά για να τα φέρουμε τελικά προς ολοκλήρωση».

«Δύο μήνες πριν από τις εκλογές της 9ης Ιουνίου», ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι τα έργα δεν θα είχαν ποτέ πραγματοποιηθεί χωρίς την χρηματοδότηση και την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής ‘Ενωσης.

«Η Νέα Δημοκρατία έβαλε την Ελλάδα στην Ευρώπη, την κράτησε και αγωνίζεται ώστε η Ελλάδα να γίνει Ευρώπη σε όλα τα επίπεδα, διεκδικώντας χρηματοδοτικούς πόρους και μεταφράζοντας τη σχέση της χώρας με την ευρωπαϊκή οικογένεια σε απτά έργα προς όφελος κάθε ελληνικής οικογένειας», συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης.

Μιλώντας για το ΕΣΠΑ και στο Ταμείο Ανάκαμψης ως χρηματοδοτικά εργαλεία και για το δεύτερο είπε ότι συνολικά η Ελλάδα έχει διεκδικήσει 36 δισεκατομμύρια σε πόρους. «Πώς καταφέραμε να βάλουμε οδικό έργο στο Ταμείο Ανάκαμψης είναι άλλο θέμα», είπε ο πρωθυπουργός και υπογράμμισε ότι το βόρειο τμήμα θα ολοκληρωθεί με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης.

«Το 2019 είχαμε δεσμευτεί όταν οι Έλληνες πολίτες μας εμπιστεύτηκαν για πρώτη φορά να μετατρέψουμε την Ελλάδα σε ένα απέραντο εργοτάξιο. Τα εργοτάξια δίνουν τη θέση τους σε έργα, αλλά φυσικά ο σχεδιασμός και η ολόκλήρωση συνεχίζεται με αμείωτη ένταση, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Το τμήμα Πάτρα – Πύργου βαίνει προς ολοκλήρωση, η εκρεμμότητα στον ΒΟΑΚ έχει δρομολογηθεί με βεβαιότητα χρηματοδότησης και ταυτόχρονα προχωρούν και άλλα έργα περιφερειακής σημασίας όπως η σύνδεση Λαμίας με το Καρπενήσι και ο άξονας της βόρειας Εύβοιας, καθώς και η σύνδεση Γιάννενα – Κακαβιά, είπε ο πρωθυπουργός , μιλώντας για εκκρεμότητες από το παρελθόν που δρομολογούνται από την κυβέρνηση παρά τα εμπόδια που συνοδεύουν τόσο σύνθετα έργα».

Σημαντικό να αναφερθεί πως ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, και ο υφυπουργός, Νίκος Ταχιάος, υποδέχτηκαν τον πρωθυπουργό και του παρουσίασαν τα στοιχεία του αυτοκινητόδρομου πριν από την ομιλία του στον χώρο της εκδήλωσης.



Ροη Ειδήσεων