Κυριακή 5 Μαΐου 2024


ΑρχικήΠρόσωπαΣυνεντεύξειςΣταυρούλα Αντωνάκου στους Attica Times: «Ξεπερνούν τα 200.000.000 ευρώ οι εγκεκριμένες χρηματοδοτήσεις...

Σταυρούλα Αντωνάκου στους Attica Times: «Ξεπερνούν τα 200.000.000 ευρώ οι εγκεκριμένες χρηματοδοτήσεις στην Ενότητα Πειραιά»

H Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, Σταυρούλα Αντωνάκου σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη στους Attica Times

Οι εγκεκριμένες χρηματοδοτήσεις στην Ενότητα Πειραιά ξεπερνούν τα 200.000.000€, τονίζει η Σταυρούλα Αντωνάκου, Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά στη συνέντευξη που παραχώρησε στους atticatimes.gr και την Οικονομική Αναλύτρια Δάφνη Γρηγοριάδη. Η έλλειψη βασικών υποδομών συγκαταλέγεται ανάμεσα στις προτεραιότητας της Ενότητας Πειραιά, με έμφαση στα έργα προστασίας της ζωής των πολιτών.

Ποια είναι τα διδάγματα και οι προκλήσεις που συναντήσατε από την μέχρι τώρα πορεία σας στην αυτοδιοίκηση;

Οι προκλήσεις είναι πολλές και συνεχείς, γιατί οι ανάγκες είναι μεγάλες αλλά και σημαντικές. Το δίδαγμα στα δέκα χρόνια ενασχόλησης μου με τα κοινά, είναι ότι όλα γίνονται αρκεί να το θες και να δουλεύεις πολύ! Αυτό όμως που πρέπει να αλλάξει είναι οι νοοτροπίες, οι κακές πρακτικές του παρελθόντος στην δημόσια διοίκηση.

Η Περιφέρεια Αττικής έχει σημαντικές αρμοδιότητες στους τομείς των υποδομών-μεταφορών, των δομών υγείας-υγειονομικού, κλπ. Ποια θέματα έχουν προτεραιότητα στην δική σας Περιφερειακή Ενότητα;

Η Περιφέρεια Αττικής έχει δεκάδες αρμοδιότητες και υπηρεσίες. Καθεμία από αυτές έχει ευθύνες σημαντικές, που αφορούν την καθημερινότητα των πολιτών, την εξέλιξη των πόλεων, την προστασία των καταναλωτών, το περιβάλλον αλλά και στο σύνολο των δραστηριοτήτων στον αστικό ιστό. Καθημερινή και σοβαρή δουλειά λοιπόν που απαιτεί γνώση, σοβαρότητα και εν συναίσθηση.

Στην Ενότητα μας, φιλοξενείται το μεγαλύτερο λιμάνι της Μεσογείου και της χώρας μας. Η Κεντρική αγορά τροφίμων της Αττικής, που εξυπηρετεί τον μισό πληθυσμό της Ελλάδας. Η κεντρική ιχθυόσκαλα αλλά και τα τελωνεία που γίνονται εισαγωγές και εξαγωγές απ’ το εξωτερικό. Αντιλαμβάνεστε ότι η σοβαρότητα στους ελέγχους και τις αδειοδοτήσεις και όχι μόνο, είναι κομβική για εκατομμύρια ανθρώπους. Η έλλειψη βασικών υποδομών επίσης αποτελεί προτεραιότητα, με έμφαση στα έργα προστασίας της ζωής των πολιτών.

Καθημερινά έρχεστε αντιμέτωπη με τα προβλήματα του Πειραιά. Ποια είναι τα προβλήματα αυτά και τι μέτρα μπορούν σε επίπεδο Περιφέρειας να ληφθούν;

Οι 5 δήμοι της Ενότητας Πειραιά, έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά και ανάγκες. Κοινά θέματα όμως, είναι η κυκλοφοριακή φόρτιση που δέχονται απ’ τις δραστηριότητες του λιμανιού αλλά και τις βιοτεχνικές. Η έλλειψη χώρων πρασίνου και αναψυχής για τους πολίτες.

Κυρίως όμως, βασικές υποδομές που δεν είχαν γίνει εδώ και δεκαετίες. Η Περιφέρεια Αττικής μέσω όλων των χρηματοδοτικών εργαλείων που διαχειρίζεται, συμβάλει καθοριστικά σε όλα τα παραπάνω. Είναι ενδεικτικό ότι οι εγκεκριμένες χρηματοδοτήσεις στην Ενότητα Πειραιά ξεπερνούν τα 200.000.000€.

Πώς μπορείτε να συμβάλετε από ως Αντιπεριφερειάρχης, στη δημιουργία ενός ευνοϊκότερου περιβάλλοντος για την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία στον Πειραιά;

Η καθημερινή και αδιάλειπτη συνεργασία μας με τα Επιμελητήρια και τους ανθρώπους του επιχειρείν, είναι καθοριστική και αποτελεσματική. Οι παραγωγικοί φορείς, όχι μόνο της Αττικής, αποτελούν την βάση της ανάπτυξης Ελλάδας, είναι καθήκον μας να ακούμε και κυρίως να υιοθετούμε τις προτάσεις τους αλλά και να γινόμαστε αρωγοί σε λύσεις, που στόχο έχουν την ευημερία των πολιτών. Κάθε έργο ανάπλασης αναπτύσσει νέες θέσεις εργασίας και επιχειρήσεις. Κάθε επένδυση στις νέες τεχνολογίες και σε στρατηγικούς τομείς, όπως η θάλασσα, αποτελεί προτεραιότητα. Προσωπικά ευχαριστώ για την αγαστή συνεργασία μας, όλους τους φορείς της Ενότητας Πειραιά.



Ροη Ειδήσεων