Κυριακή 19 Μαΐου 2024


ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΕκδρομείς του Πάσχα: Μεγάλες καθυστερήσεις στις εθνικές οδούς - Που παραμένουν τα...

Εκδρομείς του Πάσχα: Μεγάλες καθυστερήσεις στις εθνικές οδούς – Που παραμένουν τα προβλήματα

Με τις διακοπές του Πάσχα να αποτελούν πλέον παρελθόν, οι εκδρομείς επιστρέφουν στην πρωτεύουσα. Στις εθνικές οδούς το μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετωπίζουν όσοι επιστρέφουν από προορισμούς της Πελοποννήσου, και από την εθνική οδό Πάτρας – Αθηνών, όσο και από την Τρίπολη προς την πρωτεύουσα.

Στην εθνική οδό Λαμίας – Αθήνων παρατηρούνται καθυστερήσεις στο ύψος της Υλίκης, καθώς οι στροφές και οι διαδοχικοί σταθμοί διοδίων προκαλούν ανασχέσεις, που φθάνουν μέχρι τα διόδια της Θήβας.

Υπενθυμίζεται ότι λόγω της αυξημένης κίνησης των εκδρομέων, βρίσκονται σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα τόσο το προσωπικό όσο και τα μέσα της Ελληνικής Αστυνομίας, κυρίως των Υπηρεσιών Τροχαίας Αστυνόμευσης, ενώ έχουν ληφθεί αυξημένα μέτρα σε όλο το οδικό δίκτυο της Χώρας, με σκοπό την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

Η Τροχαία εκτιμά ότι όσο περνάει η ώρα η κίνηση θα αυξάνεται και αναμένεται να εκτονωθεί αργά το βράδυ. Έως τις 23:00 σήμερα ισχύει για το ρεύμα εισόδου απαγόρευση κίνησης των φορτηγών αυτοκινήτων μεγίστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων.

Πηγές από την Τροχαία αναφέρουν ότι τις προηγούμενες ημέρες είχαμε τη μεγαλύτερη «έξοδο» των τελευταίων ετών. Συγκεκριμένα από τα διόδια Ελευσίνας και Αφιδνών πέρασαν σχεδόν 700.000 οχήματα.

Υπολογίζεται επίσης Περίπου 25 χιλιάδες επιβάτες έφυγαν από την πρωτεύουσα από το Λιμάνι του Πειραιά και ακόμη 10 χιλιάδεςαπό την Ραφήνα ενώ, με υψηλές πληρότητες πραγματοποιήθηκαν και οι πτήσεις από το «Ελευθέριος Βενιζέλος».



Ροη Ειδήσεων