Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024


ΑρχικήΕιδήσειςΠολιτικήTIME: «Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας θέλει το έθνος του να είναι...

TIME: «Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας θέλει το έθνος του να είναι το come back της δεκαετίας»

Ένα μεγάλο αφιέρωμα στον Κυριάκο Μητσοτάκη έγινε από το περιοδικό Time με τίτλο «Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας θέλει το έθνος του να είναι το come back της δεκαετίας».

Στο περιοδικό γίνεται λόγος για έναν συντηρητικό ηγέτη διαφορετικού τύπου, και γίνεται focus στο γεγονός ότι ο Πρωθυπουργός απευθύνεται στους πολίτες μέσω των social media. Γίνεται επίσης μνεία και στους νόμους που έχουν “περάσει” κατά τη διακυβέρνηση της χώρας από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Η αγάπη του Κυριάκο Μητσοτάκη για επικοινωνία με τους πολίτες μέσα από το TikTok εκπλήσσει τους πάντες αφού τον θεωρούνταν ένας πολιτικός «στημένος» και όχι τόσο άνετος όσο τελικά είναι που μάλιστα πολλές φορές δεν χάνει την ευκαιρία για αυτοσαρκασμό.

«Αυτός δεν είναι ο μόνος τρόπος με τον οποίο ο Μητσοτάκης εκπλήσσει τους ανθρώπους», τονίζει το TIME.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξηγεί ότι το «TikTok γεφύρωσε» το χάσμα μεταξύ του πολιτικού που «φορά γραβάτα» και της πιο ανάλαφρης πλευράς.

Το περιοδικό επίσης αναφέρει πως «η νομοθεσία έχει αφήσει σε πολλούς την αίσθηση ότι ο Μητσοτάκης είναι μια διαφορετική κατηγορία συντηρητικού ηγέτη. Είναι κοινωνικά φιλελεύθερος. Υπέρ της ανάπτυξης αλλά δημοσιονομικά υπεύθυνος, λέει. Σκληρός στο μεταναστευτικό. Έντονα φιλοδυτικός και φιλονατοϊκός. Πιστεύει ότι έχει βρει ένα «ενδιαφέρον γλυκό σημείο» και μάλιστα έχει και ένα όνομα γι’ αυτό: το «νέο τρίγωνο».

«Είναι ένα όραμα, φαίνεται να υποδηλώνει ο Μητσοτάκης, που τον διαφοροποιεί από τους παγκόσμιους ηγέτες τόσο της αριστεράς όσο και της δεξιάς. Ωστόσο, αντιμετωπίζει αντιξοότητες», όπως αναφέρει το TIME.

«Η Ελλάδα έχει εισέλθει σε μια νέα εποχή μακροπρόθεσμης ανάπτυξης»

«Έχει δεχτεί πυρά για μια πρόσφατη σειρά τραγωδιών και παραλείψεων. Και ο κύριος στόχος του τώρα είναι να ευθυγραμμίσει το βιοτικό επίπεδο της Ελλάδας με την υπόλοιπη Ευρώπη. Για μια χώρα που είναι η δεύτερη φτωχότερη στην Ε.Ε., μετά τη μετακομμουνιστική Βουλγαρία, αυτό είναι μια δύσκολη αποστολή». «Πρέπει να καλύψουμε πολλά κενά», συνεχίζει.

Στο δημοσίευμα το περιοδικό TIME αναφέρεται σε όλα τα βήματα που έγιναν στην οικονομία έτσι ώστε να αφήσει πίσω τα πέτρινα χρόνια των μνημονίων.

«Οι άνθρωποι ξεχνούν, μεταξύ των δεκαετιών του ’50 και του ’70, η ελληνική οικονομία ήταν η δεύτερη ταχύτερα αναπτυσσόμενη οικονομία στον ΟΟΣΑ, μετά την Ιαπωνία», κλέινει. Είναι ένας δύσκολος δρόμος μπροστά αλλά ο Μητσοτάκης είναι αισιόδοξος ότι η Ελλάδα έχει εισέλθει σε μια νέα εποχή μακροπρόθεσμης ανάπτυξης. Εξάλλου, λέει με ένα αμυδρό χαμόγελο, «δεν είναι ότι δεν το έχουμε ξανακάνει».

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται επίσης μεταξύ άλλων και στην υποστήριξη της Ελλάδας στην Ουκρανία απέναντι στην ρωσική εισβολή αλλά και στο ταξίδι του πρωθυπουργού στην Οδησσό και τον προειδοποιητικό βομβαρδισμό των Ρώσων ενώ συναντιόταν με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι.



Ροη Ειδήσεων