Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024


ΑρχικήMain RightΕικόνες καταστροφής από το πευκοδάσος της Ύδρας - Που εστιάζουν οι έρευνες...

Εικόνες καταστροφής από το πευκοδάσος της Ύδρας – Που εστιάζουν οι έρευνες των Αρχών

Την τεράστια καταστροφή που υπέστη το πυκνό πευκοδάσος της Ύδρας αποτυπώνουν οι φωτογραφίες που φέρνει στη δημοσιότητα σήμερα το Attica times.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις από την καταστροφική πυρκαγιά που ξέσπασε το βράδυ  της Παρασκευής Καταστράφηκαν παραπάνω από τρακόσια στρέμματα.

 

Τι πραγματικά έγινε το βράδυ της Παρασκευής 

Άλυτο μυστήριο ωστόσο παραμένει τι πραγματικά συνέβη το βράδυ της Παρασκευής όταν ξέσπασε η φωτιά στην περιοχή Μπίστι.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά η θαλαμηγός “Περσεφόνη” βρισκόταν σε πολύ κοντινό σημείο από το δάσος γεγονός που επιβεβαιώνει την κατάθεση του και ο κυβερνήτης παραπλέοντας σκάφους ο οποίος υποστήριξε στις αρχές ότι είδε μια λάμψη και άκουσε έναν θόρυβο απο την θαλαμηγό. Παρόλα αυτά η συγκεκριμένη μαρτυρία δεν ήταν και η μοναδική καθώς όπως προκύπτει υπήρξαν καταθέσεις κι άλλον παραθεριστών που βρίσκονταν στην περιοχή εκείνο το βράδυ και οι οποίοι υποστήριξαν στην πυροσβεστική ότι είδαν ύποπτες κινήσεις από το πλήρωμα του «Περσεφόνη».

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Πληρωμάτων Ιδιωτικών και Επαγγελματικών Θαλαμηγών., Γιώργος Βάλλης, μίλησε με τον πλοίαρχο της θαλαμηγού ο οποίος του ανέφερε ότι την ώρα της φωτιάς ήταν  στην καμπίνα του, είδε την φωτιά μόλις ενημερώθηκε και βγήκε έξω και μετά αφού ενημέρωσε όλες τις αρχές, επικοινώνησε μαζί τους. Μετά αναχώρησε λόγω των ανέμων και της φωτιάς που ήταν πολύ κοντά που ερχόταν ο καπνός και οι καύτρες στο σκάφος και έφυγε για την Βουλιαγμένη.

Ο ρόλος των 17 από το Καζακστάν 

Υπενθυμίζεται ότι την θαλαμηγό είχε ναυλώσει μία παρέα από το Καζακσταν το προφίλ των οποίων παρουσιάζει ενδιαφέρον και αυτό γιατί σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για ολιγάρχες οι οποίοι ανήκουν στο περιβάλλον του πρώην προέδρου της χώρας, Νουρσουλτάν Ναζαρμπάγιεφ, που το 2022 αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το Καζακστάν μαζί με την οικογένειά του. Παρόλα αυτά πέρα από τις καταθέσεις εν πλω που έδωσαν στις Αρχές στη συνέχεια αποχώρησαν από την “Περσεφόνη” και αναχώρησαν πίσω για την χώρα τους.

Τα σενάρια που εξετάζονται 

Ένα σενάριο που εξετάζεται από τις αρχές είναι χρήση των βεγγαλικών να έγινε απο τη στερια και όχι από το σκάφος.

Την ίδια ώρα ωστόσο τα ερωτήματα παραμένουν. Ελέγχθηκαν οι κάμερες του σκάφους και αν ναι έδειξαν το πλήρωμα ή τους επιβάτες να κάνουν χρήση πυροτεχνημάτων;

Επίσης, η ναυλωτρια εταιρεία έδωσε στις αρχές τη λίστα με τις προμήθειες των πελατών για το ταξίδι ή την αποδειξη εξόδων; Και αν ναι,  υπήρχε μέσα σε αυτή τη λίστα αγορά πυροτεχνημάτων;

Υπενθυμίζεται ότι τα 13 μέλη του πληρώματος αύριο Τετάρτη θα βρεθούμε ενώπιον του ανακριτή, σε βάρος τους ο εισαγγελέας πλημμελειοδικών Πειραιά άσκησε ποινική δίωξη για εμπρησμό σε δάσος με ενδεχόμενο δόλο ενώ για το σκάφος σκάφος μήκους περίπου 54 μέτρων  Έχει δοθεί εντολή από τον εισαγγελέα να κατακτηθεί.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν προκύψει από την έρευνα της πυροσβεστικής οι ναυτικές φωτοβολίδες, ρουκέτες, βεγγαλικά και καπνογόνα τα οποία χρησιμοποιούνται σε περίπτωση κινδύνου και πρέπει να διαθέτει κάθε σκάφος, δεν έχουν πειραχτεί.

 

 

Εστάλη από Outlook για iOS



Ροη Ειδήσεων