Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2024


ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΔικαστικάΕύα Καϊλή: Έρευνα της οικονομικής αστυνομίας στο σπίτι της στο Ψυχικό κατόπιν...

Εύα Καϊλή: Έρευνα της οικονομικής αστυνομίας στο σπίτι της στο Ψυχικό κατόπιν παραγγελίας των βελγικών αρχών

Η οικονομική αστυνομία εκτέλεσε έρευνα στην κατοικία της Εύας Καϊλή στο Παλαιό Ψυχικό μετά από διαταγή των βελγικών εισαγγελικών αρχών. Στην έρευνα παρευρέθηκε και ο βέλγος εισαγγελέας Ραφαέλ Μαλανίνι, ενώ υπήρξε έλεγχος και στην κατοικία της αδελφής της, Μανταλένας, στην Κηφισιά.

Οι έρευνες πραγματοποιήθηκαν στα δύο σπίτια με εντολή των βελγικών δικαστικών αρχών στο πλαίσιο της διαδικασίας γύρω από το σκάνδαλο Qatargate. Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν κινητά τηλέφωνα και ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ανέφερε ότι οι έρευνες δεν ανέδειξαν κάτι αξιόποινο εκτός από ένα κολιέ της κόρης της Εύας Καϊλή, το οποίο κατασχέθηκε και είχε δωρηθεί από τους νονούς του παιδιού.

Μετά τις αποκαλύψεις για την συμμετοχή του γιου του ανακριτή της υπόθεσης σε εταιρεία με τον γιο της ευρωβουλευτού από το Βέλγιο, η αμεροληψία της ανάκρισης έχει τεθεί υπό αμφισβήτηση.

Η Εύα Καϊλή έχει καθαιρεθεί από τη θέση της αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και έχει απομακρυνθεί από το ΠΑΣΟΚ και την Ομάδα Σοσιαλιστών και Δημοκρατών.



Ροη Ειδήσεων