Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024


ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΦωτιά στην Ύδρα: Ποινική δίωξη στους 8 από το Καζακστάν για ηθική...

Φωτιά στην Ύδρα: Ποινική δίωξη στους 8 από το Καζακστάν για ηθική αυτουργία σε εμπρησμό

Πλημμελής αποδεικνύεται η έρευνα των Αρχών σχετικά με τη φωτιά στο πευκοδάσος της Ύδρας, που συνδέεται με την θαλαμηγό, το πλήρωμα της οποίας συνελήφθη με τον πλοίαρχο και τον υποπλοίαρχο να προφυλακίζονται και τα υπόλοιπα 11 μέλη να αφήνονται ελεύθερα με εγγυήσεις και περιοριστικούς όρους.

Το κυρίαρχο αυτή τη στιγμή σενάριο για το πώς προέκυψε η φωτιά στην Ύδρα, είναι ότι δύο άτομα από το σκάφος, πιθανότατα νεαρά και ίσως με συνοδεία κάποιου μεγαλύτερου, βρέθηκαν με φουσκωτό στην ακτή. Εκεί άναψαν βεγγαλικά, τα οποία προκάλεσαν τη φωτιά. Επέστρεψαν στη θαλαμηγό και πλέον βρίσκονται στο μακρινό Καζακστάν.

Έτσι, προκαταρκτική έρευνα για τους χειρισμούς Πυροσβεστικής και Λιμενικού στην υπόθεση της φωτιάς στην Ύδρα διέταξε η Εισαγγελία Πειραιά.

Συγκεκριμένα, η έρευνα θα επικεντρωθεί σε στελέχη του Λιμενικού, καθώς η θαλαμηγός «Περσεφόνη» είχε δέσει και σε άλλο λιμάνι της Ύδρας, όπου εκεί θα έπρεπε να δράσουν τα στελέχη του Λιμενικού και να διατάξουν την παραμονή της θαλαμηγού.

Ωστόσο, η θαλαμηγός έφτασε στη Βουλιαγμένη κι εκεί δεν ειδοποιήθηκε καμία από τις Αρχές, με αποτέλεσμα οι επιβάτες να αποχωρήσουν από τη χώρα μας και να γυρίσουν πίσω στο Καζακστάν.

Όσον αφορά την Πυροσβεστική, η αστοχία της αφορά τη μη ενημέρωση της εισαγγελίας όταν η θαλαμηγός «Περσεφόνη» έφτασε στη Βουλιαγμένη, ενώ ούτε διενεργήθηκε αυτοψία στο πλοίο.

Παράλληλα, ασκήθηκε συμπληρωματική ποινική δίωξη για ηθική αυτουργία στους επιβάτες της θαλαμηγού. Σύμφωνα μάλιστα με τις πληροφορίες του Attica Times, ο αρχηγός της Πυροσβεστικής ζήτησε εξηγήσεις γιατί η παρέα από το Καζακστάν έφυγε από την Ελλάδα.



Ροη Ειδήσεων