Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024


ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΓέμισε με παράνομες αφίσες η «Πέτρου Ράλλη» στην Νίκαια

Γέμισε με παράνομες αφίσες η «Πέτρου Ράλλη» στην Νίκαια

Η κεντρικότερη οδός της περιοχής, η λεωφόρος Πέτρου Ράλλη, έχει μετατραπεί σε έναν διαφημιστικό καμβά, καθώς τόσο στην κεντρική νησίδα όσο και στους ιστούς ηλεκτροφωτισμού των πεζοδρομίων υπάρχουν παράνομα αναρτημένα λάβαρα και κολλημένες αφίσες. Αυτό δημιουργεί προβλήματα τόσο στην αισθητική του δημόσιου χώρου όσο και στην ασφάλεια των οδηγών και των πεζών.

Οι παράνομες διαφημιστικές πινακίδες έχουν σημαντικές επιπτώσεις στην οδική ασφάλεια, οι οποίες περιλαμβάνουν την απόσπαση της προσοχής των οδηγών, τη μείωση της ορατότητας ειδικότερα για τις πινακίδες που τοποθετούνται σε κεντρικές νησίδες ή κοντά σε σημεία διασταυρώσεων μπορούν να μειώσουν την ορατότητα, εμποδίζοντας τους οδηγούς να δουν σημαντικές οδικές σημάνσεις ή άλλα οχήματα.

Σε μερικές περιπτώσεις, οι πινακίδες μπορούν να περιορίσουν το χώρο στα πεζοδρόμια, δυσκολεύοντας την κίνηση των πεζών και αυξάνοντας τον κίνδυνο ατυχημάτων. Παράλληλα δημιουργούν επιπρόσθετο φορτίο σε δομές φωτισμού και σηματοδότησης.

Η ανάρτηση διαφημιστικών πινακίδων σε ιστούς ηλεκτροφωτισμού μπορεί να προσθέσει επιπλέον βάρος και να καταστρέψει τις δομές αυτές, οδηγώντας σε πιθανούς κινδύνους κατάρρευσης.

Είναι σημαντικό οι τοπικές αρχές να λαμβάνουν μέτρα για την αφαίρεση των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων και την αυστηρή επιβολή των σχετικών κανονισμών για να διασφαλίσουν την οδική ασφάλεια και την αισθητική του αστικού περιβάλλοντος.
Ο Δήμος Νίκαιας – Ρέντη μαζί με την Περιφέρεια Αττικής θα πρέπει να πάρουν άμεσα μέτρα για την απομάκρυνση αυτών των παράνομων διαφημίσεων, την επιβολή προστίμου και την αποκατάσταση της τάξης.



Ροη Ειδήσεων