Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2024


ΑρχικήΕιδήσειςΕπικαιρότηταΑχαρνές: Κάηκαν εγκαταστάσεις εργοστασίων - Νύχτα κόλασης για πολίτες και πυροσβέστες

Αχαρνές: Κάηκαν εγκαταστάσεις εργοστασίων – Νύχτα κόλασης για πολίτες και πυροσβέστες

Οι πολίτες στις Αχαρνές έζησαν μια εφιαλτική νύχτα εξαιτίας της φωτιάς που ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση στο Ρέμα της Χελιδονούς, κατά μήκος της Λεωφόρου Καραμανλή, και επεκτάθηκε γρήγορα λόγω των ισχυρών ανέμων, καταστρέφοντας εργοστασιακές εγκαταστάσεις.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε αργά το βράδυ της Τρίτης 9 Ιουλίου και έκαψε δύο εργοστάσια, ένα με ξύλα και ένα με πλαστικά, καθώς και ένα τρίτο εργοστάσιο χαρτοποιίας. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά στο Ρέμα της Χελιδονούς έχει πλέον σβήσει, με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής να την περιορίζουν μέσα σε 2,5 ώρες από την έναρξή της.

Οι πυροσβέστες συνεχίζουν να επιχειρούν στην κατάσβεση πυρκαγιάς σε επιχείρηση χαρτικών στην οδό Τατοΐου και σε επιχείρηση με πλαστικά. Η επιχείρηση χαρτικών έχει καεί ολοσχερώς, ενώ η φωτιά στην επιχείρηση με τα πλαστικά έχει σχεδόν σβήσει.

Οι πυροσβέστες εργάζονταν όλο το βράδυ κάτω από δύσκολες συνθήκες, με ανέμους 5 μποφόρ, για να περιορίσουν τη φωτιά που ξεκίνησε από χαμηλή βλάστηση ανάμεσα σε εργοστάσια κοντά στη Λεωφόρο Καραμανλή και εξαπλώθηκε γρήγορα στο Ρέμα της Χελιδονούς, προκαλώντας ζημιές σε επιχειρήσεις. Η τελική αποτίμηση των ζημιών θα γίνει μετά την πλήρη κατάσβεση, ενώ η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού θα διερευνήσει τα αίτια της πυρκαγιάς.

Στο σημείο επιχειρούν 88 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 24 οχήματα, με τη συνδρομή υδροφόρων του ΟΤΑ και εθελοντών πυροσβεστών με πολλά εθελοντικά οχήματα.

Ο δημοσιογράφος του EΡΤΝews, Κώστας Παπαδόπουλος, ανέφερε νωρίς το πρωί της Τετάρτης ότι η φωτιά στο εργοστάσιο χάρτου κατακαίει τα πάντα στο εσωτερικό του, λόγω της ιδιαίτερα καύσιμης ύλης, και θα χρειαστούν πολλές ώρες και τόνοι νερού για την πλήρη κατάσβεση. Ο καπνός στην περιοχή είναι τοξικός και μεταφέρεται μακριά λόγω των ανέμων, γι’ αυτό και δόθηκε εντολή στους κατοίκους να μετακινηθούν αν χρειαστεί.

Λόγω της πυρκαγιάς, η Τροχαία ανακοίνωσε εκτροπή της κυκλοφορίας στην οδό Τατοΐου, από την οδό Δεκελείας μέχρι τη Λεωφόρο Καραμανλή. Η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά στα υπόλοιπα σημεία.

Μηνύματα του 112 εστάλησαν στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, καλώντας τους να μείνουν σε εσωτερικούς χώρους και να κλείσουν πόρτες και παράθυρα λόγω του καπνού. Λίγο μετά τα μεσάνυχτα, το 112 προειδοποίησε ξανά τους κατοίκους να είναι σε ετοιμότητα. Στις 00:20, ένα νέο μήνυμα του 112 ζήτησε από τους κατοίκους κοντά στο Ρέμα της Χελιδονούς να παραμείνουν μέσα και να κλείσουν πόρτες και παράθυρα λόγω του έντονου καπνού.



Ροη Ειδήσεων