Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024


ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΑποτελεσματικός ο Δήμαρχος Σαρωνικού στον καθαρισμό οικοπέδων

Αποτελεσματικός ο Δήμαρχος Σαρωνικού στον καθαρισμό οικοπέδων

Της Δάφνης Γρηγοριάδη

Ο Δήμαρχος Σαρωνικού, Δημήτρης Παπαχρήστου, ξεπερνά τις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και τις βασανιστικές διαδικασίες του ελληνικού Δημοσίου, επιδεικνύοντας ουσιαστικά αποτελέσματα στον καθαρισμό των οικοπέδων κατά την αντιπυρική περίοδο.

Με πρωτοβουλία του Δήμου Σαρωνικού, τα ακαθάριστα οικόπεδα καθαρίζονται από συνεργεία του Δήμου, εξασφαλίζοντας έτσι την ασφάλεια και την πρόληψη πυρκαγιών στην Ανατολική Αττική όπου ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι υψηλός.

Η προθεσμία υποβολής δηλώσεων για τα ακαθάριστα οικόπεδα λήγει στις 15 Ιουλίου.
Παρά την αύξηση των δηλώσεων από τους ιδιοκτήτες, υπάρχουν ακόμη πολλοί που δεν έχουν φροντίσει τα οικόπεδά τους.

Έτσι ο Δήμος αφού εντοπίσει τα οικόπεδα που δεν έχουν καθαριστεί επικοινωνεί με τους ιδιοκτήτες ενημερώνοντας τους οτι ο Δήμος σε περίπτωση που η κατάσταση συνεχιστεί θα σπάει τα λουκέτα και θα εισέλθει στα οικόπεδά τους για να τα καθαρίσει.

Ο καθαρισμός των οικοπέδων από τα συνεργεία του Δήμου συνεπάγεται έξοδα για εργατικά, εξοπλισμό και διοικητική υποστήριξη. Αυτό το κόστος θα χρεώνεται μετέπειτα στους ιδιοκτήτες των ακαθάριστων οικοπέδων μέσω του ΚΑΕ.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο μιλώντας στην τηλεόραση του alpha στην εκπομπή «Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση», πάνω από 1.000 οικόπεδα είναι αυτή τη στη ακαθάριστα στον Δήμο Σαρωνικού.

Ο καθαρισμός των οικοπέδων μειώνει τον κίνδυνο πυρκαγιών, προστατεύοντας έτσι την περιουσία των πολιτών και το περιβάλλον. Η πρόληψη πυρκαγιών μπορεί να μειώσει τις δαπάνες του Δήμου για πυροσβεστικές υπηρεσίες και για αποκατάσταση ζημιών.

Η πρωτοβουλία του Δήμου Σαρωνικού ίσως να αποτελέσει παράδειγμα για άλλους Δήμους να ακολουθήσουν παρόμοιες πρακτικές για τον καθαρισμό ακαθάριστων οικοπέδων και την προστασία του περιβάλλοντος.

Η Δάφνη Γρηγοριάδη είναι Οικονομική Αναλύτρια



Ροη Ειδήσεων