Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2024


ΑρχικήΑττικήΠΕ Δυτικής ΑττικήςΔήμος Μάνδρας - Ειδυλλίας: «Μεγάλη επιχείρηση καθαρισμού σε Ψάθα – Αλεποχώρι –...

Δήμος Μάνδρας – Ειδυλλίας: «Μεγάλη επιχείρηση καθαρισμού σε Ψάθα – Αλεποχώρι – Σε 7 ημέρες έγινε καθαρισμός παράνομων χωματερών 15 ετών»

Με συνεχείς μελέτες και ασταμάτητη καθημερινή εργασία πραγματοποιήθηκε η συντονισμένη επιχείρηση καθαρισμού του παραλιακού μετώπου του Δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας από τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου.

Πρόκειται για δυναμική και ευρείας κλίμακας επιχείρηση καθαρισμού του συνόλου των οικισμών Ψάθας – Αλεποχωρίου, Τα συνεργεία καθαριότητας του Δήμου δεν σταμάτησαν να εργάζονται, ενώ για πρώτη φορά έγιναν ουσιαστικές παρεμβάσεις στις παράνομες υπαίθριες χωματερές.

Το παρόν στον καθαρισμό έδωσε ο Δήμαρχος Αρμόδιος Γ. Δρίκος ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Με δουλειά και αποφασιστικότητα θα κρατήσουμε τον Δήμο μας καθαρό και θα εξαλείψουμε το φαινόμενο των παράνομων χωματερών.

Για πρώτη φορά έγινε ταυτόχρονος και βαθύς καθαρισμός του παραλιακού μετώπου ενώ καθαρίστηκαν ολοκληρωτικά μεγάλες παράνομες χωματερές που υπήρχαν εδώ και δεκαπέντε χρόνια, προστατεύοντας πρωτίστως το περιβάλλον που ζούμε, αλλά κατ΄ επέκταση και τη δημόσια υγεία των συνδημοτών μας από την ρύπανση, αλλά και τον κίνδυνο πρόκλησης πυρκαγιάς, ιδιαίτερα αυτές τις δύσκολες μέρες του καύσωνα. Μέσα σε εφτά ημέρες από την μεγαλύτερη επιχείρηση καθαρισμού που έχει γίνει σε Ψάθα και Αλεποχώρι, απομακρύναμε τόνους σκουπιδιών, κλαδιά, ογκώδη αντικείμενα και κάθε λογής απορρίμματα που αντιστοιχούν σε 200 φορτηγά, ενώ με αμείωτη ένταση καθαρίσαμε κάθε δημόσιο χώρο που είχε μετατραπεί σε χωματερή.

Είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε οριστικό τέλος ην πληγή των παράνομων χωματερών που δημιουργήθηκαν παράνομα στον δήμο μας τις προηγούμενες δεκαετίες. Με συστηματική και συντονισμένη δουλειά, είμαι στην ευχάριστη θέση να παραδώσω τους παραλιακούς οικισμούς του Δήμου μας, καθαρούς». Οι εργασίες θα συνεχιστούν και θα εμπλουτιστούν με ό, τι άλλο κριθεί ως αναγκαίο.

Ο Δήμος μας παραδίδει “τα παραθαλάσσια διαμάντια του”, έτσι όπως πρέπει, για να τα χαρούν πρώτα από όλα οι δημότες και κατόπιν οι επισκέπτες , που τόσα χρόνια επιλέγουν την περιοχή μας για τις φυσικές ομορφιές του.

 



Ροη Ειδήσεων