Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024


ΑρχικήΕιδήσειςΕπικαιρότηταΔίωξη σε τέσσερα άτομα για παράβαση καθήκοντος στα Τέμπη - Μεταξύ αυτών...

Δίωξη σε τέσσερα άτομα για παράβαση καθήκοντος στα Τέμπη – Μεταξύ αυτών και ο Αγοραστός

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας άσκησε δίωξη για παράβαση καθήκοντος σε τέσσερα άτομα σχετικά με τις ενέργειές τους στο σημείο της τραγωδίας μετά τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι διώξεις αυτές πραγματοποιήθηκαν μετά την ολοκλήρωση της συμπληρωματικής έρευνας που ζήτησε η αντιεισαγγελέας Εφετών, ως απάντηση στις μηνύσεις που κατέθεσαν οι συγγενείς των θυμάτων.

Τα άτομα που διώκονται περιλαμβάνουν τον πρώην περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστό και στελέχη της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας και της Πολιτικής Προστασίας. Οι κατηγορίες είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα και σχετίζονται με τις ενέργειες των τεσσάρων υπηρεσιακών παραγόντων όσον αφορά τη διαμόρφωση του χώρου μετά το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Η έκθεση της έρευνας συνδέεται με τη δικογραφία για τα Τέμπη και για τον λόγο αυτό διαβιβάζεται στην Εισαγγελία Εφετών Λάρισας. Ο πρώην περιφερειάρχης Θεσσαλίας έχει ήδη διωχθεί για παράβαση καθήκοντος, η οποία αφορά τη μη ενημέρωση των δικαστικών αρχών για τους χειρισμούς στο σημείο.



Ροη Ειδήσεων