Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024


ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΔικαστικάΕνοχή των κατηγορουμένων για τη δολοφονία Καραϊβαζ ζητά η εισαγγελέας

Ενοχή των κατηγορουμένων για τη δολοφονία Καραϊβαζ ζητά η εισαγγελέας

«Οι κατηγορούμενοι τέλεσαν την ανθρωποκτονία του Γιώργου Καραϊβάζ. Δεν είναι μια απλή ανθρωποκτονία, αλλά είναι στο πλαίσιο οργανωμένου εγκλήματος», σημείωσε η εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού δικαστηρίου προτείνοντας την ενοχή των δύο αδελφών που κατηγορούνται για την εκτέλεση του δημοσιογράφου.

Κατά την εισαγγελική λειτουργό ο λόγος της δολοφονίας ήταν ότι «ο Καραϊβάζ ήταν αστυνομικός ρεπόρτερ. Από πολύ παλιά είχε πληροφορίες για το πώς λειτουργεί το οργανωμένο έγκλημα και αρκετές εγκληματικές οργανώσεις. Από τα τελευταία του άρθρα φαίνεται πως είχε σκοπό να κάνει αποκαλύψεις και ίσως εκεί βρίσκουμε το κίνητρο της δολοφονίας, γιατί δεν υπάρχει και κάτι άλλο».

Όπως σημείωσε, κλείνοντας την αγόρευσή της, ο 41χρονος μικρότερος αδελφός ήταν αυτός που πυροβόλησε τον δημοσιογράφο και ο 49χρονος ήταν ο άμεσος συνεργός του.

Οι απολογίες των αδερφών για τη δολοφονία Καραϊβάζ 

Ο 49χρονος ισχυρίστηκε στην απολογία του πως την ημέρα της δολοφονίας του δημοσιογράφου και μία ημέρα πριν, είχε πάει στον Άλιμο με το βανάκι της εταιρείας του, που αποτελεί κι ένα από τα βασικά ενοχοποιητικά στοιχεία της εμπλοκής τους, για να μοιράσει φυλλάδια.

Επειδή, όπως είπε, αρχικώς δεν θυμόταν, όταν προσήχθη από την αστυνομία για την υπόθεση Καραϊβάζ: «Λέω να ελέγξουμε ατζέντα να δω τι έκανα εκείνο καιρό. Ανοίγω οκτω και εννέα (Απριλίου) βλέπω ότι υπάρχει διαμονή φυλλαδίων. Τους λέω εγώ τους οδηγούσα. Με ρωτάνε εάν το έχω δώσει στον αδελφό μου. Λέω δε το δίνω τι αυτοκίνητο στον αδελφό του, ειδικά σε αυτόν γιατί τον θεωρώ σιδηροφάγο» είπε ο κατηγορούμενος ενώ ισχυρίστηκε πως οι αστυνομικοί τον πίεζαν να πει πως οδηγός ήταν αδελφός του.

Πρ: Διάβασα προσεκτικά την ατζέντα σας, δεν εντόπισα διαμοιρασμό σε άλλα φύλλα…

Κ: Συνήθως αναλάμβανε και η Τ…, να μοιράσει στις κοντινές περιοχές.

Πρ: Μόνο δύο ημέρες το χρόνο μοιράσατε φυλλάδια το 2021;

Κ: Όχι μοιράσαμε και άλλες ημέρες αλλά έκοψα εγώ να μοιράζω.

Πρ: Άρα κάνατε δύο φορές το 2021;

Κ: Πρέπει να πήγα 3-4 φορές αλλά δεν το σημείωσα.

Πρ: Για ποιο λόγο δεν το καταχωρίσατε;

Κ: Μπορεί να μην πρόλαβα, να το έκανα έκτακτα.

Πρ: Εγώ βλέπω γενικά φορτωμένο το ημερολόγιο, ήταν πλήρης η ατζέντα. Την συμπληρώνατε μόνο σας;

Κ: Ναι.

Πρ: Εδώ (σ.σ. σημείωση για μοίρασμα φυλλαδίων) θεωρώ ότι ο γραφικός χαρακτήρας είναι άλλος, θέλετε να το δείτε πάλι;

Κ: Νομίζω ότι εγώ το συμπλήρωσα.

Καταλήγοντας ο κατηγορούμενος επανέλαβε ότι είναι αθώος λέγοντας πως «Έχω τέσσερα παιδάκια, 20, 18, επτά και τριών. Μία ζωή με τον ιδρώτα μου έκανα ό, τι έκανα, δεν έχω κάνει παρανομίες».



Ροη Ειδήσεων