Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2024


ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΕπεισοδιακή καταδίωξη στο Μενίδι – Τραυματίστηκε αστυνομικός

Επεισοδιακή καταδίωξη στο Μενίδι – Τραυματίστηκε αστυνομικός

Της Ελευθερίας Σπυράκη 

Τον τραυματισμό ενός αστυνομικού είχε ως αποτέλεσμα καταδίωξη το μεσημέρι της Τετάρτης  στο Μενίδι.

Όλα ξεκίνησαν όταν  ο 29χρονος προσέγγισε σταθμευμένο όχημα και με την χρήση βίας ακινητοποίησε τον οδηγό αποσπώντας του τελικά ένα τσαντάκι που περιείχε ένα κινητό τηλέφωνο και άγνωστο χρηματικό ποσό. Στη συνέχεια επιβιβάστηκε σε ένα ΙΧ και έγινε «καπνός».

Αμέσως κινητοποιήθηκαν αστυνομικές δυνάμεις, με σκοπό τον εντοπισμό του δράστη. Κατόπιν αναζητήσεων ο δράστης εντοπίστηκε στην συμβολή των Ικτίνου και Αλεβίζου στις Αχαρνές , όπου οι άνδρες της αστυνομίας του έκαναν σήμα για να τον ελέγξουν. Μάλιστα ο 29χρονος για να διαφύγει τον έλεγχο, ανέπτυξε ταχύτητα, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει άγρια καταδίωξη.

Όταν έφτασε στην περιοχή του Ηρακλείου, ο δράστης στην προσπάθεια του να ξεφύγει από τους αστυνομικούς συγκρούστηκε με σταθμευμένα αυτοκίνητα, εγκατέλειψε το σημείο, λίγη ώρα αργότερα όμως οι αστυνομικοί τον εντόπισαν και τον ακινητοποίησαν.

Κατά τη σύλληψη του, προέβαλε αντίσταση  τραυματίζοντας ελαφρά στο δεξί χέρι έναν αστυνομικό, ο οποίος μετέβη στο Γ.Ν.Σ. «401» για παροχή πρώτων βοηθειών.

Ο 29χρονος βρίσκεται πλέον αντιμέτωπος με την κατηγόρια της »ληστείας» και της «βίας κατά υπαλλήλων», όπως επίσης και για «φθορές» και «απείθεια».



Ροη Ειδήσεων