Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2024


ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΦωτιά στο Σοφικό Κορινθίας: Χωρίς ενεργό μέτωπο

Φωτιά στο Σοφικό Κορινθίας: Χωρίς ενεργό μέτωπο

Η φωτιά που ξέσπασε χθες (17/07) σε δασική περιοχή στο Σοφικό Κορινθίας παρουσιάζει βελτιωμένη εικόνα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, καθώς δεν υπάρχουν πλέον ενεργά μέτωπα.

Όλη τη νύχτα οι πυροσβέστες πάλευαν να περιορίσουν διάσπαρτες εστίες και να αποτρέψουν τυχόν αναζωπυρώσεις. Στο σημείο παραμένουν ισχυρές επίγειες δυνάμεις, ενώ από το πρώτο φως της ημέρας επιχειρούν και εναέρια μέσα με ρίψεις νερού. Συγκεκριμένα, 140 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 37 οχήματα, 4 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα συμμετέχουν στην κατάσβεση.

Η πυρκαγιά ξέσπασε χθες γύρω στις 11:42 π.μ. σε πολύ πυκνό πευκοδάσος, χωρίς να απειλήσει κατοικίες. Κατά την προσπάθεια κατάσβεσης, τραυματίστηκαν τέσσερις πυροσβέστες, μεταξύ αυτών και ένας πυροσβέστης πενταετούς υποχρέωσης από το Σοφικό Κορινθίας, ο οποίος υπέστη καρδιακό επεισόδιο ενώ επιχειρούσε εθελοντικά και διακομίστηκε σε νοσοκομείο της Αττικής.

Σημειώνεται ότι σήμερα προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για αρκετές περιοχές της χώρας, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr).



Ροη Ειδήσεων