Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2024


ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΕθνικάΦρέντι Μπελέρης από Στρασβούργο: Είμαι χαρούμενος αλλά νιώθω μια πικρία - Δεν...

Φρέντι Μπελέρης από Στρασβούργο: Είμαι χαρούμενος αλλά νιώθω μια πικρία – Δεν ξέρω εάν ο Ράμα θέλει να μπει στην Ε.Ε.

Ο Φρέντι Μπελέρης έλαβε άδεια πέντε ημερών από τις αλβανικές φυλακές για να ορκιστεί Ευρωβουλευτής στο Στρασβούργο.

«Αισθάνομαι εν μέρει δικαιωμένος. Ο αρχικός μου στόχος ήταν να ορκιστώ δήμαρχος Χειμάρρας, αλλά τώρα ανοίγεται μία νέα προοπτική. Είμαι χαρούμενος, αλλά υπάρχει και μια πικρία, γιατί το 2024 υπάρχουν χώρες που δεν σέβονται το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι, και δεν σέβονται τη βούληση των λαών», δήλωσε στο MEGA.

Ο Φρέντι Μπελέρης ανέφερε πως ο αλβανικός λαός θέλει να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση. «Δεν ξέρω κατά πόσο ο Έντι Ράμα θέλει την ένταξη, αλλά ξέρω ότι ο λαός το επιθυμεί. Οι Αλβανοί πολίτες ήδη ζουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση και είναι παράδοξο ότι είναι οι πρώτοι αιτούντες ασύλου στις χώρες της Ε.Ε.».

Αποκάλυψε πως αν δεν επιστρέψει στην Αλβανία, η κυβέρνηση θα λάβει μέτρα εναντίον του και θα του απαγορεύσει την είσοδο στη χώρα. «Το σπίτι και η ζωή μου είναι εκεί και δεν θα κάνω αυτή τη χάρη σε κανέναν. Θα επιστρέψω στη φυλακή για λίγο ακόμα, ελπίζω», είπε.

Η ποινή του λήγει στα μέσα Οκτωβρίου και έχει εκτίσει τα 2/3 της ποινής του, γεγονός που του επιτρέπει να υποβάλει αίτηση αποφυλάκισης.

Στις 4 Αυγούστου θα γίνουν εκλογές στο Δήμο Χειμάρρας, και ο Μπελέρης δήλωσε: «Ελπίζουμε πάντα ότι οι εκλογές θα γίνονται πιο δίκαιες και αξιόπιστες. Δυστυχώς, 34 χρόνια μετά την πτώση του κομμουνισμού, οι τίμιες και αδιάβλητες εκλογές παραμένουν ζητούμενο».



Ροη Ειδήσεων