Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024


ΑρχικήTop ΕπικαιρότηταΗ μοιραία βουτιά του 20χρονου στην Κεφαλονιά - Τα σενάρια που εξετάζουν...

Η μοιραία βουτιά του 20χρονου στην Κεφαλονιά – Τα σενάρια που εξετάζουν οι Αρχές – Τι λέει ο δήμαρχος Σάμης στο Attica times

Της Ελευθερίας Σπυράκη 

Τα αιτία που οδήγησαν στον θάνατο του 20χρονου Μπέντζαμιν από τη Νότια Αφρική ο οποίος εντοπίστηκε σήμερα το πρωί νεκρός στον Όρμο Σάμης στην Κεφαλονιά, ερευνούν οι Αρχές.

Σύμφωνα με μαρτυρίες ο 20χρονος Μπένζαμιν το απόγευμα της Πέμπτης βούτηξε στη θάλασσα από το καταμαράν και από εκείνη την ώρα τα ίχνη του νεαρού χάθηκαν.

Καθώς περνούσαν οι ώρες οι οικείοι του ανησύχησαν και δήλωσαν την εξαφάνιση του.

Να σημειώσουμε ότι ο 20χρονος εργαζόταν σε σκάφος στην περιοχή.

Μετά από περίπου 17 ώρες, το σώμα του 20χρονου εντοπίστηκε από ιδιώτη δύτη και ανασύρθηκε στη στεριά.

Την προανάκριση για το περιστατικό έχει αναλάβει το Λιμενικό, ενώ από τα έως τώρα δεδομένα δεν φαίνεται να προκύπτει κάποια εγκληματική ενέργεια.

Ποια σενάρια εξετάζονται

Τα  σενάρια που εξετάζονται είναι ο θάνατος του νεαρού άνδρα να προήλθε είτε από πνιγμό, είτε από παθολογικά αίτια.

Ειδικοί δεν αποκλείουν το  ενδεχόμενο ο νεαρός να χτύπησε κάπου κατά τη διάρκεια που κολυμπούσε.

Μιλώντας στο Attica times ο δήμαρχος Σάμης Παναγής Δρακουλόγκωνας  ανέφερε ότι «Το σημείο είναι μία ακτή φιλική και προσβάσιμη σε όλους, ένας όρμος στη Σάμη, οι συνθήκες χθες ήταν καλές, υπήρχε άπνοια. Πρόκειται για ένα σημείο στο οποίο πάνε συχνά καταμαράν.

Είναι πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Ο πλοίαρχος του σκάφους που εργαζόταν ο 20χρονος ενημέρωσε χθες το λιμεναρχείο Σάμης στις έξι το απόγευμα και  ξεκίνησαν άμεσα ιδιωτικά σκάφη και ένας δύτης για το σημείο συμμετέχοντας στις έρευνες του λιμενικού.

Αφού τον εντόπισαν σήμερα το πρωί με τον μετέφεραν στο Κέντρο Υγείας της περιοχής οπού και διαπιστώθηκε ο θάνατος του. Το κλίμα είναι βαρύ εδώ στο νησί με τον τρόπο που  έχασε την ζωή του το παλικάρι.»

Η ιατροδικαστική εξέταση που θα διενεργηθεί τις επόμενες ώρες είναι αυτή που αναμένεται να φωτίσει τις αιτίες θανάτου.



Ροη Ειδήσεων