Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024


ΑρχικήΕιδήσειςΚόσμοςΚάμαλα Χάρις: «Είμαστε το αουτσάιντερ στις προεδρικές εκλογές»

Κάμαλα Χάρις: «Είμαστε το αουτσάιντερ στις προεδρικές εκλογές»

Στην πρώτη της μεγάλη εκδήλωση από τότε που έγινε πιθανή υποψήφια πρόεδρος των Δημοκρατικών, η Κάμαλα Χάρις μίλησε σε πάνω από 800 παρευρισκόμενους στο Πίτσφιλντ της Μασαχουσέτης, κυρίως Δημοκρατικούς δωρητές. Δήλωσε ότι θεωρεί τον εαυτό της αουτσάιντερ στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Η Χάρις αναφέρθηκε στην επιτυχία της εκστρατείας της από την αρχή της, λέγοντας ότι «η δυναμική είναι με το μέρος μας» και τόνισε στους δωρητές της ότι «πρέπει να αγωνιστούμε» και «είμαστε αουτσάιντερ σε αυτήν την κούρσα».

Η εκστρατεία της Χάρις ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα ότι έχει συγκεντρώσει πάνω από 100 εκατομμύρια δολάρια από την αρχή της.

Παράλληλα, η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ αντέδρασε στις νέες επιθέσεις του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, λέγοντας ότι προωθεί «άγρια ψέματα».

«Μπορεί να έχετε παρατηρήσει ότι ο Ντόναλντ Τραμπ έχει καταφύγει σε μερικά άγρια ψέματα σχετικά με το βιογραφικό μου και μερικά από αυτά που αυτός και ο υποψήφιος σύντροφός του λένε… είναι απλά περίεργα», είπε η Χάρις στους υποστηρικτές της.

Αναφέρθηκε επίσης στο Πανεπιστήμιο Τραμπ, το οποίο δεν υπάρχει πια, και το οποίο εξαπατούσε φοιτητές. Το 2016, ο Τραμπ συμφώνησε να καταβάλει 25 εκατομμύρια δολάρια για να διευθετήσει αγωγές από πρώην φοιτητές.

Η Χάρις αναφέρθηκε και στην απόφαση του Μαΐου του 2023, με την οποία ένορκοι στη Νέα Υόρκη έκριναν τον Τραμπ υπεύθυνο για τη σεξουαλική κακοποίηση της συγγραφέως Ε. Τζιν Κάρολ στα μέσα της δεκαετίας του 1990.

«Ως εισαγγελέας ειδικεύτηκα σε υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης», είπε η Χάρις. «Ο Τραμπ κρίθηκε υπεύθυνος για σεξουαλική κακοποίηση».

Η Χάρις δεσμεύτηκε επίσης να εργαστεί για τον περιορισμό της οπλοκατοχής και να συνεχίσει τον αγώνα για τα δικαιώματα στην αναπαραγωγή.

«Όταν το Κογκρέσο ψηφίσει νόμο για την αποκατάσταση της αναπαραγωγικής ελευθερίας, ως πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, θα τον υπογράψω ως νόμο», δήλωσε.

«Ο δικός μας αγώνας είναι ένας αγώνας για το μέλλον και την ελευθερία. Γενιές Αμερικανών πριν από εμάς ηγήθηκαν του αγώνα για την ελευθερία και τώρα η σκυτάλη είναι στα χέρια μας», είπε η Χάρις καταχειροκροτούμενη.



Ροη Ειδήσεων