Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2024


ΑρχικήΠρόσωπαΚαμάλα Χάρις: Το βιογραφικό της γυναίκας που φαίνεται να διαδέχεται τον Τζο...

Καμάλα Χάρις: Το βιογραφικό της γυναίκας που φαίνεται να διαδέχεται τον Τζο Μπάιντεν

Οι αξιωματούχοι της προεκλογικής εκστρατείας, οι σύμμαχοι και οι υποστηρικτές της αντιπροέδρου των ΗΠΑ, Καμάλα Χάρις, έχουν ξεκινήσει έντονες προσπάθειες για να εξασφαλίσουν την υποστήριξη των εκλεκτόρων για την υποψηφιότητά της πριν από το Συνέδριο των Δημοκρατικών τον Αύγουστο, σύμφωνα με το Reuters. Αυτή η στρατηγική, η οποία ξεκίνησε αμέσως μετά την απόσυρση της υποψηφιότητας του προέδρου Μπάιντεν, είναι κρίσιμη για να διασφαλιστεί ότι η Χάρις θα είναι η υποψήφια των Δημοκρατικών στις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου απέναντι στον Ρεπουμπλικανό Ντόναλντ Τραμπ.

«Πολλοί άνθρωποι εργάζονται για αυτό αυτή τη στιγμή», ανέφερε μια πηγή ενημερωμένη για το θέμα. Περίπου 4.000 αντιπρόσωποι των Δημοκρατικών, οι οποίοι θα συγκεντρωθούν στο Σικάγο από τις 19 έως τις 22 Αυγούστου, θα επιλέξουν τον υποψήφιο του κόμματος. Παρόλο που οι περισσότεροι υποστήριζαν τον Μπάιντεν, μετά την απόσυρσή του δεν δεσμεύονται από κανένα νόμο ή κανόνα του κόμματος να στηρίξουν κάποιον συγκεκριμένο υποψήφιο. Ο Μπάιντεν ήταν ο προτεινόμενος υποψήφιος του κόμματος, αλλά δεν έχει άμεση εξουσία στην επιλογή του επίσημου υποψηφίου.

Λιγότερο από τέσσερις μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, η Κάμαλα Χάρις βρέθηκε σε μια δύσκολη θέση. Η απογοητευτική απόδοση του Τζο Μπάιντεν στο ντιμπέιτ με τον Ντόναλντ Τραμπ προκάλεσε αυξανόμενες επικρίσεις για την ικανότητά του να κερδίσει ξανά τον Λευκό Οίκο. Καθώς οι εντάσεις αυξάνονταν εντός του Δημοκρατικού Κόμματος, η Χάρις αναδείχθηκε ως μια από τις κορυφαίες επιλογές για την αντικατάστασή του.

Με την ανακοίνωση του Μπάιντεν ότι αποσύρεται από την προεκλογική εκστρατεία και υποστηρίζει την Κάμαλα Χάρις, εκείνη βρέθηκε στη θέση που επιθυμούσε από καιρό: την κορυφή των Δημοκρατικών και πιθανώς την προεδρία. Ωστόσο, το ταξίδι μέχρι εδώ ήταν γεμάτο προκλήσεις και δύσκολα ερωτήματα, ειδικά τους τελευταίους μήνες.

Πριν από τέσσερα χρόνια, η Χάρις θεωρούνταν μια από τις πιο ικανές προσωπικότητες του κόμματος. Ωστόσο, μέχρι τον Ιούλιο του 2024, βρισκόταν σε μια πιο επισφαλή θέση, καθώς η τύχη της ήταν συνδεδεμένη με την απόδοση του ίδιου του Μπάιντεν.

Μετά το καταστροφικό ντιμπέιτ, η Χάρις επέδειξε απόλυτη πίστη στον Μπάιντεν, υπερασπιζόμενη το ιστορικό του και επιτιθέμενη στον αντίπαλό τους, τον Τραμπ. «Πιστεύουμε στον πρόεδρό μας, Τζο Μπάιντεν, και πιστεύουμε σε αυτό που πρεσβεύει», δήλωσε σε μια συγκέντρωση.

Δεν αμφιταλαντεύτηκε ποτέ, καθώς ένα νέο κύμα στήριξης στο Δημοκρατικό κόμμα την ώθησε στο προσκήνιο, ενώ οι επικριτές πίεσαν τον Μπάιντεν να αποσυρθεί. Αυτό αποτελεί μια δεύτερη ευκαιρία για την πρώτη γυναίκα, καθώς και την πρώτη μαύρη και Αμερικανο-ασιάτισσα που υπηρέτησε ως αντιπρόεδρος, να διεκδικήσει την προεδρία.

Παρά το γεγονός ότι δυσκολεύτηκε να προσελκύσει ψηφοφόρους το 2020 και είχε χαμηλά ποσοστά δημοτικότητας κατά τη διάρκεια της θητείας της ως αντιπρόεδρος, οι υποστηρικτές της αναφέρουν την υπεράσπιση της για τα δικαιώματα αναπαραγωγής, τη δημοφιλία της μεταξύ των μαύρων ψηφοφόρων, και το ιστορικό της ως εισαγγελέα ως λόγους για τους οποίους μπορεί να ηγηθεί του κόμματος και ίσως της χώρας.

Πριν από πέντε χρόνια, η Χάρις ήταν γερουσιαστής από την Καλιφόρνια και υποψήφια για την προεδρία. Είχε ξεκινήσει την καριέρα της ως εισαγγελέας, προτού γίνει η πρώτη γυναίκα και πρώτη μαύρη γενικός εισαγγελέας της Καλιφόρνια. Ως γερουσιαστής της Καλιφόρνια το 2017, απέκτησε φήμη ως ανερχόμενο αστέρι του Δημοκρατικού κόμματος. Αν και η προεδρική της εκστρατεία το 2020 δεν πέτυχε, η επιδέξια παρουσία της στα ντιμπέιτ και οι δεξιότητές της την έφεραν στο επίκεντρο με την υποστήριξη του Μπάιντεν.

Ως αντιπρόεδρος, ανέλαβε σημαντικές πρωτοβουλίες και έπαιξε καθοριστικό ρόλο σε σημαντικά επιτεύγματα της κυβέρνησης Μπάιντεν. Ωστόσο, αντιμετώπισε δυσκολίες στην προσέλκυση ευρείας απήχησης και επικρίσεις για τις προοδευτικές θέσεις της. Παρά τις προκλήσεις, τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς η αμφισβήτηση της ικανότητας του Μπάιντεν να κερδίσει τον Νοέμβριο εντάθηκε, βρήκε μια ανανεωμένη βάση υποστήριξης.

Η Χάρις, γεννημένη στο Όκλαντ της Καλιφόρνια από γονείς μετανάστες, μεγάλωσε κυρίως με την ινδική κληρονομιά της και την κουλτούρα του Όκλαντ, συνδυάζοντας τις δύο ταυτότητές της. Αυτή η μοναδική διφυλετική κληρονομιά της επιτρέπει να προσελκύει πολλούς Αμερικανούς. Οι εμπειρίες της στο Πανεπιστήμιο Χάουαρντ, ένα από τα κορυφαία ιστορικά μαύρα κολέγια και πανεπιστήμια, διαμόρφωσαν καθοριστικά τη ζωή της.

Η Κάμαλα Χάρις παντρεύτηκε τον δικηγόρο Νταγκ Έμχοφ το 2014 και έγινε θετή μητέρα των δύο παιδιών του, τα οποία την αποκαλούν «Μομάλα». Η προσωπικότητά της, η ικανότητά της να αντιμετωπίζει τους αντιπάλους της και η προσήλωσή της στα πολιτικά ζητήματα αποτελούν σημαντικά στοιχεία της δυναμικής της ως ηγέτιδα.

Η εκλογή της θα είναι ιστορική, αλλά η ίδια αναγνωρίζει ότι στέκεται στους ώμους πολλών μαύρων γυναικών ακτιβιστριών που άνοιξαν τον δρόμο πριν από αυτήν.



Ροη Ειδήσεων