Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2024


ΑρχικήΑσφάλειαΚίνδυνος στη λεωφόρο Αθηνών - Σουνίου

Κίνδυνος στη λεωφόρο Αθηνών – Σουνίου

Μέχρι και σήμερα παραμένει χωρίς επισκευή το κατεστραμμένο στηθαίο ασφαλείας στη λεωφόρο Αθηνών-Σουνίου, στο ύψος της Βάρκιζας, προκαλώντας σοβαρό κίνδυνο για τους διερχόμενους οδηγούς που κατευθύνονται προς το Σούνιο. Το συγκεκριμένο σημείο βρίσκεται στην πρώτη αριστερή στροφή μετά την παραλία “Yabanaki“. Η ζημιά στο στηθαίο ασφαλείας αυξάνει τον κίνδυνο νέων ατυχημάτων.

Το πρόβλημα προέκυψε από ένα τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής 9 Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ένα αυτοκίνητο εξετράπη της πορείας του κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, με αποτέλεσμα να πέσει στο γκρεμό. Άμεσα στο σημείο έσπευσε μονάδα του ΕΚΑΒ, η οποία μετέφερε τον τραυματισμένο οδηγό στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, ενώ το όχημα ανασύρθηκε από την τροχαία.

Οι οδηγοί που κινούνται προς το παραλιακό μέτωπο καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να τηρούν τα όρια ταχύτητας. Παράλληλα, η αρμόδια υπηρεσία, η Διεύθυνση Διαχείρισης Μητροπολιτικών Υποδομών της Περιφέρειας Αττικής, οφείλει να επισπεύσει τις διαδικασίες επισκευής του κατεστραμμένου στηθαίου. Η άμεση αποκατάσταση του στηθαίου είναι απαραίτητη για την αποτροπή μελλοντικών ατυχημάτων και την εξασφάλιση της ασφάλειας των διερχόμενων οχημάτων.

Η ασφάλεια των πολιτών πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα για τις αρμόδιες αρχές, και οι καθυστερήσεις στην αποκατάσταση των ζημιών σε κρίσιμα σημεία του οδικού δικτύου ενέχουν σοβαρούς κινδύνους. Οι υπεύθυνοι φορείς καλούνται να δράσουν άμεσα για την αποτροπή νέων ατυχημάτων και την διασφάλιση της ομαλής και ασφαλούς διέλευσης των οχημάτων από τη λεωφόρο Αθηνών-Σουνίου.



Ροη Ειδήσεων