Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2024


ΑρχικήΑσφάλειαΠώς ο καθαρισμός οικοπέδων μειώνει τα ασφάλιστρα ακινήτων

Πώς ο καθαρισμός οικοπέδων μειώνει τα ασφάλιστρα ακινήτων

Της Δάφνης Γρηγοριάδη, Οικονομικής Αναλύτριας

833.722 πολίτες καθάρισαν τα οικόπεδά τους σύμφωνα με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια.

Ο καθαρισμός των οικοπέδων μπορεί να μειώσει σημαντικά την πιθανότητα πυρκαγιών, εξοικονομώντας πόρους που διαφορετικά θα δαπανούνταν για την αποκατάσταση των ζημιών. Οι πόροι αυτοί περιλαμβάνουν οικονομικά κονδύλια, ανθρώπινο δυναμικό, εξοπλισμό και χρόνο. Η μείωση της συχνότητας και της έκτασης των πυρκαγιών έχει επίσης θετικές επιπτώσεις στην κοινωνία, καθώς μειώνονται οι κίνδυνοι για την υγεία και την ασφάλεια των πολιτών.

Ο καθαρισμός οικοπέδων συμβάλλει επίσης στη διατήρηση της βιοποικιλότητας και στην προστασία του περιβάλλοντος. Τα δάση και οι φυσικές περιοχές είναι πολύτιμοι πόροι για την προστασία της βιοποικιλότητας, την διατήρηση της ποιότητας του αέρα και του νερού, κλπ.

Επιπλέον, η μείωση του κινδύνου πυρκαγιών μπορεί να οδηγήσει σε μείωση των ασφαλίστρων ακινήτων στις περιοχές αυτές. Οι ασφαλιστικές εταιρείες υπολογίζουν τα ασφάλιστρα με βάση τον κίνδυνο ζημιών. Όταν ο κίνδυνος πυρκαγιών μειώνεται, οι ασφαλιστικές εταιρείες μπορούν να μειώσουν τα ασφάλιστρα. Αυτό έχει άμεσο οικονομικό όφελος για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις, καθώς μειώνονται τα έξοδα για ασφάλιση. Επιπλέον, οι μειώσεις αυτές μπορούν να οδηγήσουν σε αυξημένη επενδυτική δραστηριότητα στις περιοχές με μειωμένο κίνδυνο.



Ροη Ειδήσεων