Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2024


ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΕθνικάΠρόκληση των Τούρκων κατά του Νίκου Δένδια - Τον κατηγόρησαν για υπονομευτή...

Πρόκληση των Τούρκων κατά του Νίκου Δένδια – Τον κατηγόρησαν για υπονομευτή των Τουρκοκυπρίων

Οι Τούρκοι προχώρησαν σε άλλη μια ανήθικη επίθεση, αυτή τη φορά στοχεύοντας τον υπουργό Άμυνας, Νίκο Δένδια. Στην προκλητική τους ανακοίνωση, αναφέρονται στις δηλώσεις του Έλληνα υπουργού ως “προκλητικές” και δείχνουν για άλλη μια φορά έλλειψη σεβασμού προς την Ιστορία.

Συγκεκριμένα, οι Τούρκοι χαρακτήρισαν τη δήλωση του Νίκου Δένδια “συκοφαντική” και υποστήριξαν ότι έχει στόχο τους Τουρκοκυπρίους και τον τουρκικό στρατό.

Ο Νίκος Δένδιας έκανε πρόσφατα μια δήλωση με αφορμή την τουρκική εισβολή στην Κύπρο. Στις 15 Ιουλίου 1974, συμπληρώνονται 50 χρόνια από το χουντικό πραξικόπημα στην Κύπρο, το οποίο, σύμφωνα με τον Νίκο Δένδια, “άνοιξε την Κερκόπορτα στον εισβολέα”. Ο υπουργός εξέφρασε τον βαθύ σεβασμό και την ευγνωμοσύνη του προς τους Κύπριους και Έλληνες μαχητές της Δημοκρατίας του 1974, καταδικάζοντας την τουρκική κατοχή και τις τουρκοκυπριακές φιέστες.

Οι Τούρκοι, σε μια προσπάθεια να δημιουργήσουν ένταση, υποστηρίζουν ότι έσωσαν τους Τουρκοκυπρίους από απόπειρα γενοκτονίας και ζητούν από τον Νίκο Δένδια να σταματήσει να τους υπονομεύει. Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας αναφέρει ότι οι προσπάθειες του Δένδια να σπείρει διχόνοια δεν θα πετύχουν, επιδιώκοντας να δυναμιτίσουν το κλίμα που οι ίδιοι έχουν δημιουργήσει.



Ροη Ειδήσεων