Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024


ΑρχικήΕιδήσειςΕπικαιρότηταΣυνεχίζει να μαίνεται η φωτιά στην Εύβοια: Νέο «112» για εκκένωση, επιχειρούν...

Συνεχίζει να μαίνεται η φωτιά στην Εύβοια: Νέο «112» για εκκένωση, επιχειρούν τα εναέρια μέσα

Η Εύβοια αντιμετωπίζει για ακόμη μία φορά πυρκαγιά, η οποία ξεκίνησε τη Δευτέρα (29/7/2024) και εξακολουθεί να μαίνεται. Οι κάτοικοι των Πετριών έλαβαν νέο μήνυμα από το 112 στις 5:30 το πρωί, προτρέποντάς τους να εκκενώσουν την περιοχή προς Αγίους Αποστόλους και Κάλαμο.

Η φωτιά κατακαίει το δάσος στον οικισμό Πετριές του δήμου Κύμης-Αλιβερίου, με ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής να επιχειρούν στην περιοχή. Από νωρίς το πρωί, πέντε αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα συμμετέχουν στις ρίψεις νερού, ενώ στο έδαφος δρουν 205 πυροσβέστες με 11 ομάδες δασοκομάντος, 56 οχήματα και πολλοί εθελοντές.

Ένα μεγάλο μέτωπο φωτιάς απειλεί το χωριό Κριέζα, πλησιάζοντας επικίνδυνα τα σπίτια. Ο δρόμος από Κριέζα προς Πετριές έχει κλείσει, με την αστυνομία να εμποδίζει τη διέλευση των οχημάτων, καθώς η φωτιά εξακολουθεί να εξαπλώνεται. Είκοσι λεπτά μετά τη μία τα ξημερώματα, το 112 ήχησε ξανά καλώντας τους κατοίκους στο Κλιμάκι και τη Λιανή Άμμο να κατευθυνθούν προς τα Κριεζά.

Λίγο μετά τις 20:00, το 112 ενεργοποιήθηκε ξανά για την περιοχή του Κοσκινά, προτρέποντας τους κατοίκους να απομακρυνθούν μέσω της επαρχιακής οδού Καρύστου.

Νωρίτερα, στάλθηκαν μηνύματα του 112 για τις ακόλουθες περιοχές:

  • Στις 15:28 για ετοιμότητα στην ευρύτερη περιοχή Πετριές Ευβοίας.
  • Από Κριεζά προς Λέπουρα και Βέλος.
  • Από Κοσκινά προς Ζάρακες και Μεσοχώρια.
  • Στις 15:53 για απομάκρυνση από Πετριές προς Άγιους Αποστόλους.
  • Στις 17:06 από Κριεζά προς Βέλος.

Το μέτωπο της πυρκαγιάς δυσκολεύει πολύ τις πυροσβεστικές δυνάμεις, καθώς βρίσκεται «εσωτερικά του τριγώνου των οικισμών Πετριές, Κριεζά και Αλώνια», σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλη Βαθρακογιάννη.

Στο σημείο βρέθηκε χτες ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος δήλωσε: «Ήταν και είναι μια δύσκολη πυρκαγιά, καθότι ξεκίνησε σε δύσκολο σημείο με χορτολιβαδική, χαμηλή βλάστηση και εξαπλώθηκε γρήγορα. Αυτό μας ανάγκασε να φέρουμε επιπρόσθετες δυνάμεις, τόσο επίγειες όσο και εναέριες. Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, 24-25 εναέρια μέσα πετούσαν πάνω από την περιοχή».



Ροη Ειδήσεων