Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024


ΑρχικήΕιδήσειςΕπικαιρότηταΆγιοι Ανάργυροι: Αποφεύχθηκε τραγωδία με δύο τρένα να κινούνται αντίθετα στην ίδια...

Άγιοι Ανάργυροι: Αποφεύχθηκε τραγωδία με δύο τρένα να κινούνται αντίθετα στην ίδια γραμμή

Παραλίγο να σημειωθεί τραγωδία στους Αγίους Αναργύρους, καθώς δύο τρένα βρέθηκαν να κινούνται σε αντίθετη κατεύθυνση στην ίδια γραμμή. Η σύγκρουση των δύο συρμών του προαστιακού αποτράπηκε χάρη στην άμεση παρέμβαση του σταθμάρχη της Αθήνας και των μηχανοδηγών.

Ένα ακόμη σοβαρό περιστατικό με τρένα που κατευθύνονταν το ένα προς το άλλο σε μονή γραμμή σημειώθηκε το πρωί κοντά στον σταθμό των Αγίων Αναργύρων στην Αθήνα. Τα τρένα ήταν σε τροχιά μετωπικής σύγκρουσης, αλλά η γρήγορη αντίδραση των υπεύθυνων απέτρεψε την καταστροφή.

Το λάθος προήλθε από τον σταθμάρχη του Σιδηροδρομικού Κέντρου Αχαρνών, ο οποίος απομακρύνθηκε από τα καθήκοντά του για έναν μήνα. Συγκεκριμένα, δύο τρένα της Hellenic Train, που κινούνταν με ταχύτητα 60 χλμ/ώρα, βρέθηκαν να πλησιάζουν το ένα το άλλο σε απόσταση περίπου 1,5 χλμ. Το ατύχημα αποτράπηκε χάρη στις συντονισμένες ενέργειες των σταθμαρχών και των μηχανοδηγών, που αντέδρασαν εγκαίρως.

Το περιστατικό προκλήθηκε όταν ένας άλλος σταθμάρχης αντικατέστησε προσωρινά τη σταθμάρχη του ΣΚΑ, η οποία είχε αποχωρήσει για «προσωπική της ανάγκη». Ο νέος σταθμάρχης, μη γνωρίζοντας τις συνεννοήσεις, έστειλε κατά λάθος ένα επιπλέον τρένο προς την Αθήνα την ίδια στιγμή που ένα άλλο τρένο ανέβαινε από την αντίθετη κατεύθυνση. Ο σταθμάρχης της Αθήνας, αντιλαμβανόμενος τον κίνδυνο, επενέβη αμέσως και ζήτησε να ακινητοποιηθούν τα τρένα.

Το περιστατικό αποδόθηκε στην έλλειψη συντονισμού, καθώς ο σταθμάρχης που ανέλαβε προσωρινά δεν είχε γνώση της κυκλοφορίας.



Ροη Ειδήσεων