Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024


ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΔικαστικάΔημήτρης Λιγνάδης: Στο εδώλιο του Εφετείου ξανά με κίνδυνο για τον ίδιο,...

Δημήτρης Λιγνάδης: Στο εδώλιο του Εφετείου ξανά με κίνδυνο για τον ίδιο, μεγαλύτερη ποινή

Ο Δημήτρης Λιγνάδης θα βρεθεί ξανά ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου, μετά την πρωτόδικη καταδίκη του σε 12 χρόνια κάθειρξη με αναστολή για τον βιασμό δύο 17χρονων το 2015. Στην πρώτη δίκη, είχε κριθεί ομόφωνα αθώος για τον βιασμό ενός ενήλικα το 2018, ενώ για την κατηγορία του βιασμού ενός 16χρονου το 2011 αθωώθηκε κατά πλειοψηφία. Ωστόσο, λίγες μέρες μετά, η εισαγγελέας άσκησε έφεση, θεωρώντας ότι η ποινή του Λιγνάδη έπρεπε να είναι πιο αυστηρή, και ζητώντας να επανεξεταστεί η αθώωση για την κατηγορία βιασμού του 16χρονου.

Εάν σήμερα ξεκινήσει η δίκη στο Εφετείο, οι δικαστές θα κληθούν να αποφασίσουν αν η έφεση είναι βάσιμη, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιβληθεί μεγαλύτερη ποινή στον Λιγνάδη, γεγονός που θα μπορούσε να τον οδηγήσει ξανά στη φυλακή, όπου παρέμεινε για 17 μήνες μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης από την αρχή αρνείται τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για σκευωρία εις βάρος του, με πολιτικά κίνητρα. Στην απολογία του, έχει απορρίψει την κατηγορία του βιασμού, ισχυριζόμενος ότι διάφορες ομάδες ενώθηκαν με διαφορετικά κίνητρα για να τον βλάψουν.



Ροη Ειδήσεων