Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2024


ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΚαιρόςΈρχονται έντονα καιρικά φαινόμενα στα βορειοδυτικά - Αναλυτικά η πρόγνωση

Έρχονται έντονα καιρικά φαινόμενα στα βορειοδυτικά – Αναλυτικά η πρόγνωση

Ο καιρός αναμένεται να αλλάξει τις επόμενες μέρες, με τους ανέμους να εξασθενούν και να στρέφονται σε νοτιάδες. Τα φαινόμενα θα περιοριστούν κυρίως στα βορειοδυτικά, όπου ωστόσο θα είναι έντονα.

Σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ, ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, ανέφερε:

«ΑΠΟ ΤΕΤΑΡΤΗ ΒΡΟΧΕΣ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΑ – ΑΝΟΜΒΡΗ Η ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΧΩΡΑ

Χωρίς σημαντικές βροχές αυτή η εβδομάδα, όπως έχουμε αναφέρει σε παλαιότερες αναρτήσεις με τοπικά φαινόμενα κυρίως στα βορειοδυτικά την Πέμπτη και την Παρασκευή. Περισσότερα φαινόμενα το Σάββατο στα δυτικά τα κεντρικά και τα βόρεια, πιθανόν τοπικά έντονα στα ΒΔ.

Οι ΒΔ άνεμοι εξασθενούν από την Τρίτη άνεμοι και γυρίζουν σε νοτιάδες από την Τετάρτη με κανονικές θερμοκρασίες για την εποχή».

Αναλυτικά ο καιρός

Ακολουθεί η πρόγνωση της ΕΜΥ για τις επόμενες μέρες:

Τρίτη 01/10

Γενικά αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα Δωδεκάνησα τοπικά έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια τους 22 με 24 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 25 με 27 βαθμούς Κελσίου.

Τετάρτη 02/10

Γενικά αίθριος καιρός. Βαθμιαία από το απόγευμα στο Ιόνιο θα αναπτυχθούν νεφώσεις, οι οποίες το βράδυ θα αυξηθούν. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα νοτιοανατολικά έως 5 μποφόρ. Από το μεσημέρι στα δυτικά θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 22 με 25 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 26 με 28 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα τους 24 με 27 βαθμούς Κελσίου.

Πέμπτη 03/10

Στα δυτικά νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο σποραδικές καταιγίδες, με βελτίωση το βράδυ. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ και μόνο στα Δωδεκάνησα θα πνέουν βορειοδυτικοί 2 έως 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Παρασκευή 04/10

Αρχικά στα δυτικά και τα βόρεια και βαθμιαία στα κεντρικά προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα δυτικά από τις απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες, πιθανόν κατά τόπους ισχυρές στα νησιά του Ιονίου την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο.

Σάββατο 05/10

Στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα που στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια είναι πιθανόν να είναι πρόσκαιρα έντονα, το βράδυ θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα δυτικά και τα βόρεια. Στα νησιά του Αιγαίου αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Ιόνιο και το βόρειο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια.



Ροη Ειδήσεων