Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2024


ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΦωτιά στο Ξυλόκαστρο: Βρέθηκαν δύο απανθρακωμένες σωροί - Συνεχίζεται η μάχη με...

Φωτιά στο Ξυλόκαστρο: Βρέθηκαν δύο απανθρακωμένες σωροί – Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες

Δύο απανθρακωμένες σοροί βρέθηκαν στο Ξυλόκαστρο, ενώ η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε την Κυριακή 29/9 παραμένει ενεργή. Οι αρχές βρίσκονται σε επιφυλακή και οι δύο νεκροί δεν έχουν ακόμα αναγνωριστεί, ώστε να διαπιστωθεί αν είναι οι άνδρες που πήγαν να βοηθήσουν έναν εγκλωβισμένο βοσκό, ο οποίος τελικά διασώθηκε από τις φλόγες.

Ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, Βασίλειος Βαθρακογιάννης, επιβεβαίωσε την ανακάλυψη των δύο σορών το πρωί της Δευτέρας 30/9 μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» στο Mega. Τα απανθρακωμένα σώματα εντοπίστηκαν σε μαντρί έξω από το χωριό Άνω Πιτσά, κοντά στο Ελληνικό. Αναμένεται η ταυτοποίηση των θυμάτων, για να διαπιστωθεί αν πρόκειται για τους δύο εθελοντές πυροσβέστες ηλικίας 35 και 40 ετών. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο άνδρες κατευθύνθηκαν με τα μηχανάκια τους προς τα σημεία όπου η φωτιά ήταν ενεργή για να προσφέρουν βοήθεια, ενώ η τελευταία επικοινωνία μαζί τους έγινε χθες στις 21:30. Έκτοτε χάθηκαν τα ίχνη τους, ενώ είχαν στείλει βίντεο με τη φωτιά. Οι επικοινωνίες ήταν προβληματικές λόγω των καμένων τηλεφωνικών κεραιών.

Η φωτιά εκτείνεται σε μέτωπο 30 χιλιομέτρων, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ενώ τα ξημερώματα οι φλόγες πέρασαν στον οικισμό των Άνω Λουτρών, καταστρέφοντας σπίτια και συνεχίζοντας να καίνε σε κοντινή απόσταση.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής έδωσαν μάχη με τις φλόγες όλη τη νύχτα στο Ξυλόκαστρο, με χωριά να εκκενώνονται και μηνύματα του 112 να αποστέλλονται στους κατοίκους. Μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής, εστάλη μήνυμα από το 112 στους κατοίκους της Κορφιώτισσας Κορινθίας να κατευθυνθούν προς Βρυσσούλες και Ξανθοχώρι.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 330 πυροσβέστες με 11 ομάδες δασοκομάντος και 110 οχήματα, ενώ εναέρια μέσα αναμένεται να επιχειρήσουν ξανά με το πρώτο φως της ημέρας. Χθες, συμμετείχαν 24 εναέρια μέσα, εκ των οποίων 14 αεροσκάφη και 10 ελικόπτερα, εκ των οποίων τα δύο για εναέριο συντονισμό.

Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, πραγματοποίησε την Κυριακή 29/9 διυπουργική-συντονιστική σύσκεψη για τον συντονισμό των ενεργειών για την αντιμετώπιση του μεγάλου πύρινου μετώπου.

Σύμφωνα με ανάρτηση της σελίδας Forecast Weather Greece στο Facebook, ένα πυροσβεστικό όχημα καταστράφηκε από τη φωτιά, καθώς εγκλωβίστηκε στις φλόγες.



Ροη Ειδήσεων