Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2024


ΑρχικήΑττικήΠΕ Δυτικού Τομέα ΑθηνώνΜεγάλη συμμετοχή στη ΔΩΡΕΑΝ δράση Ενημέρωσης & Ευαισθητοποίησης για τη νόσο του...

Μεγάλη συμμετοχή στη ΔΩΡΕΑΝ δράση Ενημέρωσης & Ευαισθητοποίησης για τη νόσο του Αλτσχάιμερ και την Άνοια από την Πρότυπη Μ.Φ.Η. «Λεώνια» στον Δήμο Περιστερίου

Για πρώτη φορά και με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ΔΩΡΕΑΝ δράση Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης κοινού για τη νόσο του Αλτσχάιμερ και την Άνοια, με αφορμή την παγκόσμια Ημέρα για τη Νόσο Αλτσχάιμερ που είναι η 21 η Σεπτεμβρίου, σε συνδιοργάνωση της Πρότυπης ΜΦΗ «Λεώνια» Περιστερίου μαζί με τον Δήμο Περιστερίου και το ΚΕΠ Υγείας Δήμου Περιστερίου.

Η δράση διεξήχθη στις 20 Σεπτεμβρίου 2024, στην πλατεία Δημαρχείου – στάση Μετρό «Περιστέρι», επιτυχώς και με μεγάλη συμμετοχή του κοινού, τόσο από δημότες, όσο και από δημότες όμορων Δήμων.

Η ομάδα των Ψυχολόγων της Πρότυπης ΜΦΗ «Λεώνια» Περιστερίου (οδός Ικαρίας 18, Περιστέρι, τηλ.: 2105770500) πραγματοποίησαν ενημερώσεις για θέματα άνοιας και Αλτσχάιμερ, παρείχαν συμβουλευτική καθοδήγηση σε φροντιστές ατόμων που πάσχουν από αυτές τις νευροεκφυλιστικές ασθένειες, διεξήγαγαν δωρεάν σύντομα τεστ Μνήμης και τεστ Αξιολόγησης Νοητικής Κατάστασης.

Παράλληλα, οι Φυσικοθεραπευτές της Μονάδας, προσέφεραν στους ενδιαφερόμενους δωρεάν αξιολόγηση φυσικής κατάστασης, δίνοντας συστάσεις για ασκήσεις ισορροπίας για την ευεξία τους, ανάλογα με τη σωματική κατάσταση των ενδιαφερομένων.

Στόχος όλων ήταν η ενημέρωση του κοινού, η ευαισθητοποίηση και η προσφορά στην κοινωνία, στους Δημότες του Περιστερίου, αλλά και όχι μόνο, καθώς στη δράση που διεξήχθη συμμετείχαν και ενδιαφερόμενοι από άλλες περιοχές! Η Διοίκηση της ΜΦΗ «Λεώνια», ευχαριστεί θερμά τον Δήμαρχο Περιστερίου Ανδρέα Παχατουρίδη, τον Αντιδήμαρχο Υγείας Γιώργο Μπεκιάρη και την Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλο Παρασκευή Αρσενοπούλου, για την αγαστή συνεργασία και τη σημαντική υποστήριξη της Δράσης τόσο κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας της, όσο και κατά τη διεξαγωγή της.

Η ηχηρή παρουσία όλων, μας δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε απρόσκοπτα το έργο μας για το κοινό καλό και την παροχή των υπηρεσιών μας, σε όσους τις έχουν ανάγκη, όπως επίσης, να συνεχίσουμε να διοργανώνουμε αντίστοιχες δράσεις δωρεάν για τους συνδημότες μας.



Ροη Ειδήσεων