Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2024


ΑρχικήΕιδήσειςΠολιτικήΝέα Υόρκη: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βραβεύτηκε με το βραβείο Global Citizen 2024

Νέα Υόρκη: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βραβεύτηκε με το βραβείο Global Citizen 2024

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τιμήθηκε με το βραβείο Global Citizen 2024 σε τελετή στη Νέα Υόρκη, με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, να του απονέμει το βραβείο.

Το βραβείο απονεμήθηκε ως αναγνώριση για «την αξιοσημείωτη σταδιοδρομία του τόσο στη δημόσια διοίκηση, όσο και στον ιδιωτικό τομέα, καθώς και για τις ηγετικές του ικανότητες στη διακυβέρνηση της χώρας αλλά και στις διατλαντικές, ευρωπαϊκές και παγκόσμιες υποθέσεις».

Κατά την παραλαβή, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι το βραβείο «ανήκει σε όλους τους Έλληνες για την ανθεκτικότητα και την επιμονή τους, για όσα έχουν πετύχει τα τελευταία χρόνια».

Εξήγησε επίσης πως «αυτό που πετύχαμε στην Ελλάδα είναι να δείξουμε ότι μπορεί κανείς να κυβερνήσει από το πολιτικό κέντρο. Ότι μπορεί να είναι υπέρ της ανάπτυξης αλλά και δημοσιονομικά υπεύθυνος. Ότι μπορεί να είναι, και εδώ να αντηχήσουν τα λόγια της καλής μου φίλης Τζόρτζια Μελόνι, ένας αληθινός πατριώτης, εστιάζοντας στην ισχυρή άμυνα και την προστασία των συνόρων, ενώ ταυτόχρονα να είναι κοινωνικά φιλελεύθερος, παρέχοντας υψηλής ποιότητας δημόσια αγαθά και μειώνοντας τις ανισότητες».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι η επανεκλογή της κυβέρνησής του έδειξε πώς μπορεί να νικηθεί ο λαϊκισμός. Τόνισε ότι «οι δυσαρέσκειες των ανθρώπων που ψηφίζουν τους λαϊκιστές είναι απολύτως πραγματικές» και ότι είναι καθήκον των ηγετών να βρίσκουν λύσεις και να κρίνονται από το πόσο έχουν βελτιώσει τις ζωές των πολιτών.

Αναφέρθηκε επίσης στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις, τονίζοντας ότι «η Ελλάδα είναι σταθερός σύμμαχος των ΗΠΑ και πυλώνας ασφάλειας και σταθερότητας σε μια ταραχώδη περιοχή».

Κλείνοντας την ομιλία του, ο πρωθυπουργός μοιράστηκε μια φράση από τον πρώην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ: «Όταν εκλεγόμαστε, όλοι ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε. Απλά δεν ξέρουμε πώς να επανεκλεγούμε αν κάνουμε αυτό που πρέπει». Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως η ιστορία της Ελλάδας αποδεικνύει ότι ο Γιούνκερ έκανε λάθος, καθώς επανεξελέγησαν κάνοντας αυτό που θεωρούσαν σωστό.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν σημαντικές προσωπικότητες, όπως ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας Ίλον Μασκ, ο οποίος βράβευσε την πρωθυπουργό της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι.



Ροη Ειδήσεων