Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024


ΑρχικήΕιδήσειςΚόσμοςΝτομινίκ Πελικό: Η στιγμή που συλλαμβάνεται να φωτογραφίζει κάτω από φούστες γυναικών

Ντομινίκ Πελικό: Η στιγμή που συλλαμβάνεται να φωτογραφίζει κάτω από φούστες γυναικών

Γαλλικά μέσα φέρνουν στη δημοσιότητα τη στιγμή που ο Ντομινίκ Πελικό, γνωστός και ως «τέρας της Αβινιόν», συλλαμβάνεται, καθώς φωτογράφιζε κάτω από τις φούστες γυναικών σε ένα σούπερ μάρκετ. Αυτό συμβαίνει ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η δίκη για την κακοποίηση της Ζιζέλ από τουλάχιστον 50 άνδρες.

Συγκεκριμένα, το Paris Match δημοσίευσε βίντεο από τις 12 Σεπτεμβρίου 2020, όπου ο Πελικό εντοπίζεται σε σούπερ μάρκετ στη νοτιοανατολική Γαλλία. Ο ηλικιωμένος άνδρας με άσπρα μαλλιά και φορώντας μάσκα, τοποθετεί την κάμερά του κάτω από τις φούστες γυναικών στο κατάστημα Leklerc.

«Όχι, όχι, όχι», αντιδρά μια γυναίκα όταν ο Πελικό έρχεται αντιμέτωπος με έναν φύλακα, ο οποίος αναφέρει ότι «τέσσερις πελάτες» τον έχουν καταγγείλει.

Ο Πελικό, ντυμένος με κόκκινο σορτς και γκρι μπλουζάκι, λαμβάνει την εντολή να «μην κουνηθεί» μέχρι να φτάσει η αστυνομία, και να μην διαγράψει τα βίντεο, διασφαλίζοντας έτσι αποδεικτικά στοιχεία για τη δίωξη.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, αρχικά του επιβλήθηκε πρόστιμο 100 ευρώ, αλλά οι αστυνομικοί ανακάλυψαν επιπλέον επιβαρυντικές εικόνες στις συσκευές του.

Κανείς δεν περίμενε τι θα ακολουθούσε, καθώς αργότερα αποκαλύφθηκε ότι νάρκωνε τη Ζιζέλ και προσκαλούσε μέσω διαδικτύου άγνωστους άνδρες στο σπίτι του, για να την κακοποιήσουν, ενώ αυτός βιντεοσκοπούσε τις πράξεις τους και συχνά συμμετείχε και ο ίδιος στους βιασμούς.

Η Γαλλία είναι συγκλονισμένη

Κατά την είσοδό της στο δικαστήριο της Αβινιόν, πλαισιωμένη από τα παιδιά της και μια ομάδα δικηγόρων, η Ζιζέλ Πελικό παρουσιάζεται ως μια απλή φιγούρα.

Η 72χρονη μητέρα και γιαγιά, με τα χτενισμένα μαλλιά και τα πολύχρωμα φορέματα, περνά με το κεφάλι χαμηλωμένο μπροστά από τους δημοσιογράφους, φορώντας γυαλιά ηλίου με στρογγυλό σκελετό.

Πίσω της, όπως η ίδια έχει πει, βρίσκονται «ερείπια».

Από τις 2 Σεπτεμβρίου, η Ζιζέλ βρίσκεται στο επίκεντρο μιας δίκης όπου 51 άνδρες κατηγορούνται ότι τη βίασαν, συμπεριλαμβανομένου του συζύγου της, με τον οποίο ήταν παντρεμένη για 50 χρόνια.

Η δίκη έχει τραβήξει την προσοχή του κοινού στη Γαλλία, και η Ζιζέλ έχει γίνει σύμβολο θάρρους και ανθεκτικότητας.

«Θυσιάστηκα στον βωμό της κακίας», είπε, εξηγώντας ότι ο Ντομινίκ Πελικό την είχε ναρκώσει για να κοιμηθεί και στη συνέχεια «στρατολογούσε» άνδρες για να της συμπεριφερθούν «σαν κουρελιασμένη κούκλα» για πάνω από 10 χρόνια.

Στη δίκη, που αναμένεται να διαρκέσει έως τον Δεκέμβριο, παρουσιάζονται μαρτυρίες από δικηγόρους, αστυνομικούς, ψυχιάτρους, αλλά και από άλλη γυναίκα της οποίας ο σύζυγος την κακοποίησε ακολουθώντας τις οδηγίες του Ντομινίκ.

Η κόρη των Πελικό, Καρολίν, η οποία πιστεύει ότι ο πατέρας της την κακοποίησε όσο ήταν αναίσθητη, έχει επίσης καταθέσει στο δικαστήριο.

Ο Ντομινίκ, γνωστός ως το «τέρας της Αβινιόν», έχει παραδεχτεί τις κατηγορίες, αλλά αρνείται ότι κακοποίησε την κόρη του.

Οι ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για το παρελθόν και τα εγκλήματα των κατηγορουμένων έχουν γεμίσει τα μέσα ενημέρωσης και τα κοινωνικά δίκτυα.

Η υπόθεση της Ζιζέλ έγινε γνωστή επειδή παραιτήθηκε από το δικαίωμα ανωνυμίας της, μια σπάνια κίνηση για τόσο μεγάλες υποθέσεις, ειδικά δεδομένου ότι χιλιάδες βίντεο των βιασμών της θα προβληθούν στο δικαστήριο.

Η Ζιζέλ ζήτησε μόνο να επιτραπεί στα παιδιά της να αποχωρήσουν όταν αυτά τα βίντεο προβληθούν.

Η νομική της ομάδα πιστεύει ότι η δίκη θα επιστρέψει τη «ντροπή» στον κατηγορούμενο.

Πάνω απ’ όλα, η υπόθεση έχει ξεκινήσει μια επώδυνη συζήτηση για τον βιασμό στη Γαλλία, την οποία πολλοί θεωρούν ότι είχε αργήσει πολύ να ξεκινήσει.



Ροη Ειδήσεων