Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2024


ΑρχικήΕιδήσειςΠολιτικήΌλγα Γεροβασίλη: «Δεν θα είμαι υποψήφια για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ»

Όλγα Γεροβασίλη: «Δεν θα είμαι υποψήφια για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ»

Η Όλγα Γεροβασίλη δήλωσε το πρωί της Δευτέρας πως δεν προτίθεται να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ. Σε συνέντευξή της στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», ανέφερε ότι η απόφασή της είναι να μην συμμετάσχει στην εκλογική διαδικασία. Σύμφωνα με την κ. Γεροβασίλη, «ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε μεγάλη υπομονή με τον κύριο Κασσελάκη».

Απαντώντας σε ερώτηση αν θα διεκδικήσει την ηγεσία του κόμματος, ξεκαθάρισε πως «επέλεξα αυτήν τη στιγμή να μην μπω στη διαδικασία, γιατί είναι πολλά αυτά που διακυβεύονται» και αναφέρθηκε στα γεγονότα του τελευταίου έτους, σημειώνοντας: «Περάσαμε έναν χρόνο με μία βίαιη επίθεση από το υπερεγώ στο εμείς. Επίθεση στις συλλογικές διαδικασίες και διχασμοί».

Όταν κλήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις του Στέφανου Κασσελάκη περί στοχοποίησής του, διαφώνησε, λέγοντας πως «ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ έδειξε μεγάλη ανοχή στον κ. Κασσελάκη».

Πρόσθεσε επίσης ότι «ήμουν η πρώτη που έκρουσα τον κώδωνα του κινδύνου για τον κ. Κασσελάκη, στο συνέδριο του Φεβρουαρίου. Στη συνέχεια συντάχτηκα, για τις ευρωεκλογές. Απόδειξη ότι ο νομός μου ήταν ο πρώτος στην Ελλάδα».

Συνέχισε τονίζοντας: «Δεν επέλεξα για τον εαυτό μου τον ρόλο της εσωκομματικής αντιπολίτευσης. Κι ας με έβαλαν εκεί».

Αναφερόμενη στο διχαστικό κλίμα εντός ΣΥΡΙΖΑ, υποστήριξε πως «δεν ακούστηκαν πράγματα κι από τις δύο πλευρές, αλλά από τη μία. Η πλευρά των στελεχών που ήταν και παραμένουν ΣΥΡΙΖΑ, δεν μπήκαν σε τέτοιο διάλογο. Μονόπλευρο ήταν» και μίλησε για «οργανωμένο στρατό δολοφονίας χαρακτήρων», ο οποίος, όπως ανέφερε, «υπάρχει ακόμα».

Όσον αφορά το επόμενο βήμα, η βουλευτής σημείωσε πως «αυτήν τη στιγμή το μείζον είναι το πώς θα φτάσουμε στις εκλογές. Πρέπει να αντιστραφούν οι όροι και εντός του ΣΥΡΙΖΑ».

Για τον Κασσελάκη, δήλωσε ότι «στηρίχθηκε, δόθηκε χρόνος, δόθηκαν ευκαιρίες, έγιναν σχέσεις», υπογραμμίζοντας ότι «δεν πρέπει να πέσουμε στην παγίδα όλων που στηρίζουν τον Κασσελάκη, που συχνά είναι οπαδικός και έχει στοιχεία ακροδεξιάς».

Τόνισε με έμφαση πως «πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να μην κερδίσει ο Κασσελάκης» και, όταν ρωτήθηκε αν θα παραμείνει στο κόμμα αν εκείνος εκλεγεί, απάντησε με το ερώτημα: «αν χάσει ο κ. Κασσελάκης, θα μείνει; Αυτοί που τον υποστηρίζουν θα μείνουν;» και πρόσθεσε ότι οι απαντήσεις είναι «δύσκολες».

Κάλεσε τον τέως πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να διευκρινίσει αν «έφερε τον διχασμό» και, ερωτώμενη αν θα είναι υποψήφιος ο Σωκράτης Φάμελλος και αν θα τον στηρίξει, δήλωσε ότι «μπορεί να είναι παραπάνω από ένας υποψήφιοι», αλλά υπογράμμισε πως «η δική μου εκτίμηση είναι ότι πρέπει να είναι ένας υποψήφιος, χωρίς όμως να αποκλείεται κι άλλος».

Ξεκαθάρισε επίσης ότι, παρόλο που «όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, ένα έχει κλείσει: ότι η Κεντρική Επιτροπή η θητεία της οποίας δεν έχει λήξει, έβαλε το θέμα ηγεσίας» και κάλεσε τους βουλευτές που κατηγόρησαν στελέχη για διχασμό να «πάρουν την ευθύνη αυτοί οι βουλευτές οι οποίοι κατηγόρησαν τους 11 που έφυγαν».

Σχετικά με ενδεχόμενη συνεργασία με τη Νέα Αριστερά, ανέφερε ότι «αυτή η συζήτηση ούτε έχει ξεκινήσει κι είναι πολύ πρόχειρη» και περιέγραψε τον ιδανικό ΣΥΡΙΖΑ ως «ένα κόμμα που μπορεί να δώσει λύση».

Τέλος, αναφερόμενη στον Αλέξη Τσίπρα, είπε πως αφενός «έχει επιλέξει να απέχει», αφετέρου «δεν πατρονάρει τις διαδικασίες».

Κατέληξε εκφράζοντας τη δική της άποψη για μια μεγάλη κεντροαριστερά παράταξη στη χώρα, με τη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ, στην οποία θα μπορούσε να ηγηθεί ο Τσίπρας, διευκρινίζοντας ότι αυτή είναι η προσωπική της θέση και όχι του Αλέξη Τσίπρα.



Ροη Ειδήσεων