Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024


ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΠαιδείαΠλήρης αλλαγή του καιρού - Με φθινοπωρινές θερμοκρασίες έως 28 βαθμού σήμερα...

Πλήρης αλλαγή του καιρού – Με φθινοπωρινές θερμοκρασίες έως 28 βαθμού σήμερα – Τρίτη έως Πέμπτη έρχονται βροχοπτώσεις

Από σήμερα, Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2024, η θερμοκρασία σημειώνει σημαντική πτώση, δείχνοντας πως το φθινόπωρο έχει έρθει για τα καλά. Σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού, οι θερμοκρασίες δεν θα ξεπεράσουν τους 28°C όλη την εβδομάδα, ενώ από την Τρίτη έως την Παρασκευή αναμένονται βροχές και καταιγίδες.

Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς επισημαίνει ότι για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό, οι θερμοκρασίες θα κυμαίνονται κάτω από τις φυσιολογικές τιμές. Εξάλλου, για περισσότερους από τρεις μήνες οι θερμοκρασίες ήταν υψηλότερες από το συνηθισμένο. Προειδοποιεί επίσης για την επερχόμενη κακοκαιρία από την κεντρική Μεσόγειο.

Ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας συνιστά να προετοιμαστούμε για χαμηλότερες θερμοκρασίες και βροχές από την Τρίτη μέχρι την Παρασκευή, προτείνοντας να πάρουμε ζακέτα.

Για σήμερα Κυριακή, η ΕΜΥ προβλέπει αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές στα δυτικά, βόρεια και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, ενώ στα βορειοδυτικά ίσως σημειωθούν καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι γενικά καλός με τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί με ένταση 3-5 μποφόρ, τοπικά μέχρι 6 μποφόρ στα νότια.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 25-26°C στα δυτικά και βόρεια και στους 27-29°C στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και νησιωτικά.

Για τη Δευτέρα, η πρόγνωση δείχνει λίγες νεφώσεις που κατά διαστήματα θα είναι αυξημένες, κυρίως στο Ιόνιο και τα δυτικά, ενώ τοπικές βροχές αναμένονται στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και την Κρήτη το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί με ένταση 3-5 μποφόρ, ενώ οι θερμοκρασίες δεν θα αλλάξουν σημαντικά.

Από την Τρίτη, ο καιρός θα είναι άστατος με νεφώσεις και τοπικές βροχές, ενώ στο Ιόνιο, την ηπειρωτική Ελλάδα και το βόρειο Αιγαίο προβλέπονται σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοανατολικοί στα δυτικά και βόρειοι στα ανατολικά, ενώ η θερμοκρασία θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα.

Την Τετάρτη και την Πέμπτη, τα φαινόμενα θα συνεχιστούν με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά και βόρεια, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες ή βόρειες διευθύνσεις ανάλογα με την περιοχή. Η θερμοκρασία θα είναι 2-4 βαθμούς χαμηλότερη από τα κανονικά επίπεδα για την εποχή.



Ροη Ειδήσεων