Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024


ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΣυγκέντρωση διαμαρτυρίας την Κυριακή στο Λαγονήσι για τις ελεύθερες παραλίες

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Κυριακή στο Λαγονήσι για τις ελεύθερες παραλίες

Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι κινητοποιήσεις για την αποτροπή της ιδιωτικοποίησης των παραλιών.

Της Δάφνης Γρηγοριάδη

Την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου στις 11:00, έχει προγραμματιστεί νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο 41ο – 42ο χιλιόμετρο της Λεωφόρου Αθηνών – Σουνίου, όπου πλήθος πολιτών αναμένεται να διαμαρτυρηθεί για τις προγραμματισμένες κατεδαφίσεις που συνδέονται με την ιδιωτικοποίηση των παραλιών.

Η κινητοποίηση αυτή πραγματοποιείται σε μια κρίσιμη συγκυρία, καθώς η προθεσμία αναστολής των κατεδαφίσεων που δόθηκε για να προχωρήσει η διαδικασία ιδιωτικοποίησης λήγει στις 10 Σεπτεμβρίου. Οι πολίτες εκφράζουν έντονη ανησυχία για τον πιθανό αποκλεισμό της ελεύθερης πρόσβασης στις παραλίες, όχι μόνο για λόγους αναψυχής, αλλά και για θέματα ασφαλείας. Σε περίπτωση εκτεταμένης πυρκαγιάς, οι παραλίες συχνά αποτελούν τη μοναδική οδό διαφυγής προς τη θάλασσα, κάτι που όπως επισημαίνουν στους atticatimes.gr πέρυσι αποδείχθηκε κρίσιμο, όταν πυρκαγιές στην περιοχή έφτασαν μέχρι την ακτή και πλήθος ανθρώπων κατέφυγε στις συγκεκριμένες παραλίες για να προστατευτεί.

Η συμμετοχή στη συγκέντρωση της Κυριακής αναμένεται μαζική και δυναμική, με τους διοργανωτές να καλούν όλους τους πολίτες να ενωθούν σε αυτή την προσπάθεια.



Ροη Ειδήσεων