Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2024


ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΑστυνομικάΔημογλίδου για τους θανάτους των βρεφών στην Αμαλιάδα: «δεν φαίνεται εγκληματική ενέργεια...

Δημογλίδου για τους θανάτους των βρεφών στην Αμαλιάδα: «δεν φαίνεται εγκληματική ενέργεια – Αναμένονται τοξικολογικές εξετάσεις»

Η εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Κωνσταντία Δημογλίδου, μίλησε στην εκπομπή «Συνδέσεις» σχετικά με το «θρίλερ» που εξελίσσεται σε Αχαΐα και Ηλεία με τους ανεξήγητους θανάτους βρεφών.

«Είναι πολύ λεπτή η υπόθεση» ανέφερε, τονίζοντας ότι «η παρουσία ενός συγκεκριμένου ατόμου στους θανάτους των παιδιών φαίνεται μόνο σε τρεις θανάτους», από τους οποίους οι δύο αφορούν τα δικά της παιδιά. Εξήγησε ότι το ίδιο άτομο ήταν παρόν και στον θάνατο ενός ακόμη βρέφους τον Αύγουστο του 2024. Για άλλους δύο θανάτους που αναφέρθηκαν στα Μέσα, δεν υπάρχει ένδειξη ότι το συγκεκριμένο άτομο βρισκόταν στον χώρο κατά τη στιγμή των θανάτων, σύμφωνα με το προανακριτικό υλικό.

Στη συνέχεια πρόσθεσε πως «υπάρχουν πέντε θάνατοι που έχουν απασχολήσει τα Μέσα» και διευκρίνισε ότι ορισμένα από αυτά τα παιδιά είτε πέθαναν στο σπίτι τους, είτε στο νοσοκομείο. Για όλες αυτές τις περιπτώσεις, η αστυνομία έχει σχηματίσει δικογραφίες, συλλέγοντας το αναγκαίο προανακριτικό υλικό, όπως βεβαιώσεις ιατρών και το ιστορικό υγείας των παιδιών. «Για τις πέντε περιπτώσεις πραγματοποιήθηκε νεκροψία-νεκροτομή στα παιδιά», ανέφερε, ενώ εκκρεμούν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων για την πιο πρόσφατη περίπτωση.

Η κ. Δημογλίδου επεσήμανε ότι τα μέσα συνδέουν τον θάνατο των πέντε παιδιών με την παρουσία αυτής της γυναίκας, αλλά προανακριτικά «η παρουσία αυτής της γυναίκας υπάρχει μόνο σε τρεις περιπτώσεις». Όσον αφορά το αν η γυναίκα πήγε ξανά στην αστυνομία, η Δημογλίδου ανέφερε πως «θέλει να δώσει μια συμπληρωματική κατάθεση, επιβεβαιώνοντας όσα είχε δηλώσει στην αρχική της κατάθεση», κάτι που προβλέπεται όταν ο φάκελος μιας υπόθεσης δεν έχει κλείσει.

Τέλος, η κ. Δημογλίδου σημείωσε πως «σε καμία από τις πέντε περιπτώσεις δεν φαίνεται εμπλοκή κάποιου ατόμου» και ότι μέχρι στιγμής «δεν φαίνεται εγκληματική ενέργεια», σύμφωνα με τα δεδομένα που έχουν στα χέρια τους. Πρόσθεσε πως σε ορισμένες περιπτώσεις υπήρχαν ήδη γνωστά προβλήματα υγείας στα βρέφη, κάτι που απέκλεισε την πιθανότητα εγκληματικής ενέργειας.



Ροη Ειδήσεων